Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Acura Integra - (All years/styles)

1323335373851

Comments

  • 90gs90gs Posts: 107
    This may be totally unrelated but a leak is a leak right?! :confuse:

    Here's the deal. I recently stipped the trunk of my 2Dr 1990 Hatch (not plastic anything, no spare, just the carpet). I went to a car wash and I noticed a little bit of water coming in the cargo trunk area, presumably near/inbetween the taillights.
    It should be noted that I also have moisture in my taillights because I havent gotten around to replacing the foam gasket (common prob. w/my car).
    Has anyone had a similar leaking experience?!?! I'm not sure if stripping the trunk is what did it or if I just didn't notice until I stipped it.
  • I have a pretty bad leaking problem in my car too when it rains heavy and my car's outside. There is usually a puddle of water on the right side of the trunk just below the right taillight. I put a towel there when it rains and i'm driving so it does'nt leak all over my trunk. My GS-R is garage kept so i dont have to worry about it that much but like 90gs said if anyone knows anything...
  • I have had the same leaking problem in the rear cargo area, driver's side. Both rear tail light gaskets were replaced and resealed twice. There is also a drain hose from the rear power antenae that came loose on my car from replacing it. I was told by the dealership that the Integra's have a design problem with the rear tail lights, that's why they leak if the seals break for whatever reason.
  • I also have an intermittent starting problem with my 2000 Acura Integra that has now become worse. I will push the clutch in, the engine will keep turning and not fire. If I leave the car sit for about 20 to 30 minutes and try again, it starts. Does anyone have any suggestions on how to fix this problem? I have had it into the dealership and they cannot find the problem because the car starts when it is there. Help!!
  • Hi All,
    My 96 LS steering wheel shimmy's when I use the brakes at higher speeds. Doesn't happen at lower speeds, < 40 mph or so. The wheels are in balance, so I'm not sure if it's rotors or something else. Any help would be greatly appreciated!
  • nippononlynippononly SF Bay AreaPosts: 12,669
    warped rotors, most likely. You can get them resurfaced (turned) as long as they haven't been resurfaced too many times before.

    2013 Civic SI, 2009 Outback Sport 5-spd (stick)

  • 90gs90gs Posts: 107
    Yes, I second the warped rotors theory. How about this... stop breaking in neutral!!!! :surprise: and/or get better rotors.
  • I was about to post the same thing; what a coincidence. My 2001 SE Integra does the same thing when I brake, however it feels like more than just the steering wheel. It almost feels as if the entire vehicle is shaking. Going to take it in tomorrow to get it looked at. Would you say this is the same thing?
  • nippononlynippononly SF Bay AreaPosts: 12,669
    yes, probably, and remember the rear rotors can be warped also, which makes the rear end vibrate. But take it in for inspection anyway, as there is just the slight chance it is something more serious like wheel bearings.

    2013 Civic SI, 2009 Outback Sport 5-spd (stick)

  • My 94 integra is have a very weird problem starting. It starts on the second "try". This will occur for about 2-3 weeks, then be okay for a month or more. Then out of the blue, the problem begins again. It always starts on the second try. No sound on the first try, but all power sources are ok. Last week, it would not start at all: again, no sound from engine, but all lights on dash were lit. I let it sit for 1 hour, then tried again. It started on the second try, just like always! Has anyone experienced this? Three mechanics are stumped.
  • nippononlynippononly SF Bay AreaPosts: 12,669

    2013 Civic SI, 2009 Outback Sport 5-spd (stick)

  • I have a 98 GSR with 122,000 miles on it. Has anyone experienced the following problems:

    1) My fuel door release latch has lost some tension. The door still opens when I use the lever, but I had to adjust the metal catch on the inside of the door. Has anyone had to replace this assembly?

    2) Randomly, my car has difficulty starting. When I turn the key, it will click, then start, or won't start. No cranking, and no gasping, just a click and nothing. When I try starting it again, it starts up.

    Other than that, and the oil leaks, its a great car that I would like to keep for as long as I can.

    Thanks for any help!
  • I experience the same thing with my 98, but haven't gotten it checked out yet. Do you get a clicking noise when you try the first unsuccessful start?
  • nippononlynippononly SF Bay AreaPosts: 12,669
    your problem sounds like one with the starter too.

    2013 Civic SI, 2009 Outback Sport 5-spd (stick)

  • Had a 2000 Integra. It was approaching 90K miles looking at 90K service, timing belt, water pump . . . $2,000+. No problem with the car except little noise with the steering belt (dealer would not say which belt was loose unless I cough up $100+ for dianostic fee, which was a big turn off as I was loyal to them for every single maintenance.)

    Traded in to get wife a new wheel. I'm driving her old car 2002 Maxima.

    Maxima is much more comfortable and plenty of power. But I miss the Integra especially in handling. Looking back, it was perfect balance not too tight (like the Audi A4 or BMW 325) just right.

    Plus I like the feel of the control of the heat and air conditioning based on what I feel versus the digital temperature read out.

    So for those who are thinking about trading it in, if you have a good personal mechanic in your back pocket, keep the car. It's really a fun car.
  • I'd like to know if anyone has upgraded their exhaust system. I'm interested in whether or not you have a full catback exhaust and if there are issues with smog inspection. Also, recommendations for not so loud exhausts would be good. I appreciate any information anyone can give me. Thanks!
  • hi all !! ;)
    im having a problem with my acura integra, when park the car and put it into park , the P light wont light up on the dash board saying that it is in park, so because of that i cant take out the key from the ignition!!!??? so weird. so i have to wait about 1 minute after i put it in park , then the P light goes on and i could take out the key. i brought it to 3 mechanics and no one has figured out the problem . my integra is a 1993 hatchback 2 door.
    i hope someone here can help me out :0
    thankyou
    ricky
  • Try replacing the main relay, they are known for causing weird problems due to temperature variations, and they directly control starter operation. (They are known for failures with solder/circuit board etching connections.) If that does not do the trick, try the starter solenoid. Good Luck!
  • I'm getting very little heat and only after driving over 50 mph for a few miles. Radiator is full, don't have a/c, bought car at 90,000 now at 125,000. Is thermostat the most likely problem?
  • Hello I have the exact same problem with my 92 acura integra 4 door. its like I have to wait for it to warm up before it will acknowledge that it is in park. If I jiggle the shift handle while the whole thing is coming to an end, I can hear a relay buzzing. I believe it is the neutral safety switch making the noise but i am not sure if the neutral safety switch is the actual problem. I am researching this and I will get back to you if I find anymore out. will you get back to me if you find anything?

    sincerely, Tom Z
Sign In or Register to comment.