Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Nissan Armada Brake Problems

12357

Comments

  • I own a 2005 Armada and have had the ABS off lights come on numerous times and have tried to put on the brakes only to have them fail. I have had the brake light come on 4 seperate times and when I apply the brakes it sounds like someone is grinding up tin cans and I have no brakes. Fortunately no one has been stopped in front of me nor have I had a red light with cross traffic as I would not have been able to stop. Someone told me about this forum and when I read it I learned about the service bulletins that apply to this vehicle. I printed them off and went to Scott Evans Nissan in Carrollton Georgia and they told me that I would have to pay them to correct these problems. I filed a complaint with the NTSA and of course hundreds of people will have to die before these idiots do anything. Except for the brake problems and low gas mileage this is one of the best road vehicles I have ever had. HOWEVER; I WILL NEVER BUY ANOTHER NISSAN AND I WILL MAKE SURE THAT ANYONE I KNOW WILL HAVE FULL KNOWLEDGE OF ALL OF THESE PROBLEMS.
  • I was driving home one day. . .children in car. . .applied pressure to brake pedal and no brakes at all! I shifted down and used parking brake to slow the vehicle down. After there was no brakes they started grinding. . .it's hard to describe. . .it was like metal against metal if you applied pressure it pushed you forward too. I made it home and turned the car off, my husband drove it around the block. Of course it didn't do it for him because once you turn it off it stops the problem temporarily. Took it to Les Schwab they said there was nothing wrong with it, just needed an alignment. . .I knew it didn't need an alignment. Then the TBMS and Brake light came on at the same time. . .the grinding happened a couple more times. We took it to the dealership with the "hundreds" of same problem complaints from different web sites. They couldn't fix it. . .didn't have a clue what was wrong. We were in an accident and when we got our truck back from the collision shop it was fixed?!?!?!? Hasn't done it again. . . .YET!
  • baba1212baba1212 Posts: 1
    Thanks god UR OK,
    I know this is old post, but I'm having the same problems. What do you think is the best solution?

    Regards,
    Baba
  • tucker51tucker51 Posts: 3
    I have a 2006 armada. Back in 2008 the brakes went out and brake light did go on. We managed to get home very slowly. Next day we were going to have it towed but turned the car on and no problem. We still took it into Cambell Nelson Nissan In Seattle where they rebooted the VDC control unit (basically the computor) Well then again today 3 yrs later, it did it again!!!! I made the mistake of turning the car off waiting for my Husband to drive it to the dealer and low
    and behold, no problem! He took it to the dealer and now not under warranty (when it was in 2008) they said we need to replace the CNR sensor at $900! Also need new front brakes! WOW is all I am saying since it could have been done back in 2008! We are not going to have it taken care of at this time and are having an Import repair place do research on this to fix it for a lot less then dealer!
  • I've got this problem now with my 04 armada...brake light would come on at low speeds and had some braking left but made a nasty grinding noise. Would reset when car was turned off and on. This morning went to the dealer after it happened... They hooked up the computer and the ABS code of delta S Sen popped up C1179. They think its the brake booster seal causing it to loose vacuum and thus triggering the delta sensor...

    make sense to anyone else before I spend the money?
  • bigmannycbigmannyc Posts: 1
    edited September 2011
    hello everyone i have a 04 armada purchased used in 06 from hilltop nissan in nj . i noticed that besides the bogging and loss of power issue that nissan never found the problem ! they said it was the rear tubes from the cataletic converter and they were not covered under my platinum warranty ! and that i had to pay $900 to fix it , so i did then then problem was still there , so then one day the engine started to misfire then i took it back , right away they said you need a new engine , so they had the car 21 days ,changed the engine never gave me a loaner car either. but then the bogging and loss of power was still there , then eventually the misfire came back worse! then i went to another dealer in nyc called nissan of manhattan then they tried to blame the misfire on my upgraded stereo system cause they saw my aftermarket radio and my second alternator on the vehicle so i took it back then removed the 2nd alternator and went to another dealer and told them i had the bogging loss of power upon accelration and the missfire this time this dealer also said i needed a new engine ! (when i had the new engine replaced by other dealer! and clearly was not the problem!) so they proceeded to replace the engine again and cataletic converter ,and told me i needed a new belt tensioner , and told me i needed the original nissan coils for sparkplugs so nissan could warranty the work but theyt still didnt fix both the bogging loss of power and the misfire ! this time this dealer had the vehile 2 months ! and they gave me the vehicle in worse condition. so i left and got the lemon law attorney and got nissan to reimburse me with $5000. so i went to my mechanic and he found i wire from the coils that needed to be repaired and that fixed the misfire and i bought a new fuel pump and that fixed the bogging. so all those new parts ,new engine and stuff was not necessary ,maybe they were just trying to milk the warranty? but my current brake porblem is that the brake light comes on either while driving or parked with engine on then when i drive and apply the brake the pedal sinks in some followed by a spring noise and decreased braking but still braking left, does anyone know what this can be? i repalaced the wheel hubs and nothing , the rotors and nothing new brakes , nothing.....maybe a computer or electrical issue? any help is greatly appreciated.
  • Hello everyone, I bought one of the first Nissan Armada LE models when they first came out in 2004. I burned through my first set of front brake pads off the Armada in 3,500 miles. Then I went every 7,500 miles to the dealer to have them replaced under warranty and finally they admitted they were having a recall on many of the brake parts. Another problem came about around 10,000 miles - I was also having another problem with the brakes. THE PEDAL GOES ALMOST TO THE FOOR at times and you can hear the Anti-Lock module and other body control modules growling and making all kinds of noise. I drove it straight to the dealer and went inside to talk to the service advisor and when he walked out to drive the Armada it did nothing. He told me that if he wrote it up and had the mechanic look at it that he would find nothing. I said so you want me to drive away and get into an accident and he looked at me like I was crazy. This problem with the brake pedal going to the floor and all the noise didn't happen again for another few months and again I drove it to the dealer. I finally figured out that turning the ignition key off and back on again reset something and it temporarily fixed the problem. I have had it to the dealer at least 6 times while they kept replacing my brake pads and dealing with the annoying brake problems that they knew how to fix and every time I mentioned the brake pedal going to the floor - I always got the same response - They looked at me like I was crazy and they swore they never heard of this problem. I wrote Nissan on a couple different occasions and NEVER GOT A REPLY!!!

    I just recently had it to the dealer for new exhaust manifold under a recall warranty fix at around 98,000 miles. At that time I drove away from the dealer after they completed the exhaust work and all the lights were on - on my dashboard. I drove it back in the service department and said they needed to do more work. They ended up replacing the BCM (Body Control Module) and when I drove out of the driveway of the dealer I noticed that the Engine Service light was on. He told me I needed to make anther appointment and bring it back - so I did. I got it back with the light still on and they told me I needed a sensor replaced in the exhaust (Which they just worked on) and it would be $240. I passed and said you guys broke something and you should fix it. A week later the brake pedal went to the floor and I reset the ignition key and it cleared the brake pedal problem. In the past 1,000 miles the brakes have gone to the floor with the grinding and growling noise as many times as four times in one day.

    Does anyone have these problems with their Armada's and "What is the FIX"???

    Thank you so much... Gary
  • ritz23ritz23 Posts: 4
    I reading the post of brake problems and it is the same thing happening with me, and the 2005 Armada, I also took the truck to the dearlership and they said that it was the brake booster and it would cost min. $850. to fix it but that I would still have trouble. I love my ARMADA but I do not feel safe anymore driving it. The company obviously needs to looking into the part and making it a recall issue, any suggestions to get the ball rolling........very frustrated Armada owner
  • ritz23ritz23 Posts: 4
    Hi, I am having brake problems and the Nissan dealership suggested to replace the Brake Booster, did your problem with the brakes fix after you replaced the booster or did the problem continue....very worried driver:(
  • ritz23ritz23 Posts: 4
    Hi Gary,
    Everything you are describing is happening to my 2005 Nissan Armada. Everything you had replaced I also had replaced and my brakes are making the same horrible grinding noise and I have to restart the engine, and all lights turn off for about 15 minutes and then the problem initiates again. I have taken the truck to the dealership and they indicated that the problem was the brake booster and it would cost about $800 to fix. I would fix it but they keep saying its something else and I have had this problem for over a year, off and on. I am waiting for a reply from a person who posted their video on youtube to see what was the final verdict. http://www.youtube.com/watch?v=bmtpofDbJR8
    Check out the video, see if this is what is happening to your truck, it is what is happening to mine :cry:
  • I was also in need of front brakes as well..was told by someone with same problem that replacing their front brakes worked not replacing booster. I was going to just do that but with my consistant complaining to the dealer they replace the booster (me just having to buy part, no labor charge..$450 mind you!)Still feel un safe since I keep hearing this issue will re apear!!! Front brakes still should have been good for more miles as well.

    Attorney general is my only thought on this with a number of us all fileing complants
  • I had that problem and it is the brakebooster.
  • I had the same brake problem with my 2004 Armada except that my brake would lock up on me when warning lights would appear. It didn't matter how fast I was driving (5mph or 80mph) when warning lights came on (I usually wouldn't notice it) and I used my brakes, they would lock up on me. Initially they reset computer and that was only a temporary fix.They did replace my rotors though. There was a recall on those so pursue it. I eventually traded in my 2004 Armada for for a 2008 Armada and mentioned nothing about my continued issues to dealership. I was told that the only way that they could figure out my problem was to witness the activity while the problem was active (it happened periodically without any rhyme or reason). That was highly risky considering the consequences. My son was just born when I decided to trade it in. I didn't want to take any chances. The 2008 model is heaven on earth. Good luck
  • binzlbrew,

    I just bought an '06 Armada 40 days ago. While driving at speeds of about 35-40 also had the same symptoms that everyone else is talking about on here......question, did your breaks actually "lock up" and tires skid to a stop, or did it just have the crunchy noise that others share in this blogg?

    I took ours to the Nissan dealership today and spent $75 to have the tec look at the computer....he said the reprograming of the computer was already done (prob from previous owner). So I was told that it could continue with the same problem as all other Armada owners on here....My wife just wants to make sue they won't lock up on her and skid to a stop like you wrote.

    Thanks for your input.
  • Please go back and read my VERY FIRST post. I was driving on I-20. going over 70 miles with kids in the trucks. i had my digital camera in the car and taped my trucks brakes going out. Several times. I think i went to NISSAN 7 different times. But the cake was me CONTACTING NISSAN CORP and CARMAZ CORP. if your break light comes on and its early enough to take it to the DEALER take it.. do NOT turn the TRUCK OFF.. keep all the receipts of you going and contact the corporate office. make them aware that you belong to a group. a group of people that all have ARMADAS that all are getting a LAWYER and will be trying to get a CLASS ACTION LAW SUIT. i did.. They replaced my computer. I've had my truck for 3 years and I haven't had an issue. I even get calls from NISSAN and CARMAX checking on me to make sure that the car is doing okay. If you give up and don't keep pushing the fact that you fear for your safety.. Which is NOTHING BUT THE TRUTH. then they don't take you seriously. What we need to remember is that NISSAN can replace parts and their trucks.. but we can't be replaced. I wish you all the best!
  • I never did state the brakes locked up. The brake light went on and they grinded and pulsed to a stop. Not full braking. Like the power brakes went out and I had to really push the pedal down to stop. Mind you I was only in a parking lot when this happend thank goodness. Not sure how the vechicle would have responded at a higher speed!
  • i have armada 2006
    i have the same problem

    The brake light comes on while driving. I have to turn off truck and turn it back on to reset break light. If I use brakes when light is on the brake does not work good , It makes a springy crunching noise when brake is pressed

    I am doping my kids to school every day in my car , Anyone have a solution to my problem please post it ASAP
  • ritz23ritz23 Posts: 4
    My husband recently replaced the brake booster and we had the back rotors turned. The truck is running great. I hope this helps.
    More info can be found on the following thread
    http://www.youtube.com/watch?v=bmtpofDbJR8

    Hope this helps
  • I have Armada 2006
    i ma in Saudi arabia - Jeddah
    i Hve the same problem

    please nay one can help how to fix it

    regards,
  • It is fixed!!!!! 2 days ago my brake light came on suddenly and it made this noise everyone is talking about. I immediately called every dealership in town who all told me they never heard of this problem. The next morning it happened again while the car was parked. The light came on so I tried to reverse and sure enough. It then happened like every hour

    Anyway, called a friend of mine who told me that when the light comes on it is triggering the ABS, that's the noise you here. He was right!! Found one dealer who knew off the back what it was. He said it was the booster. They put it on the machine and the code for the booster was in there! A few hours later and a new brake booster and I am good to go.

    ******He said that this is not common in the 2008 Armadas but he sees it all the time in the 04-06 models!
Sign In or Register to comment.