Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





GMC Yukon, Yukon Denali, XL Electrical Problems

1246789

Comments

  • cf147cf147 Posts: 2
    edited December 2011
    Battery died twice without explanation-once while getting gas and once after sitting in garage overnight. Took battery to O'Reilly's and it tested fine. Any suggestions on how to fix this? I don't want my wife and 4 kids stranded somewhere.
  • Cf147,
    I understand your concern with your vehicle. If you like, we can start looking further into this with you by seeing if there are any open safety recalls. Please email us the last 8 digits of your VIN, and we will be happy to assist.
    Regards,
    Sarah
    GM Customer Service
  • My 2003 Denali 70k miles on it has decided to unlock the doors while driving. This only happens in driver 1, and not all the time. Some days three or four time when you first start driving. Other days not at all. And driver 2 setting is fine. any ideas?
  • i have started having issues with my 2001 yukon xl not wanting to start. i found if you put it in neutral all the power comes back and it will crank. sometimes it has a hard time idling and the clock will have lost power but not the radio presets. does anyone have any suggestions before i shoot this thing! oh, and of course the odometer comes and goes along with the gear indicator. the starting problem has just started.
  • Can you advise us on the battery cable replacement for our 2008 Yukon Denali? After finding this blog I'm wondering if this is the solution we have been looking for! Our case is identical to others posted - random battery drain. Battery, alternator and all recall items have been confirmed by dealership.

    Thank you!
  • cf147cf147 Posts: 2
    I ended up taking it to the dealer, they replaced the cables, and changed the battery even though o'reilly's auto parts said it was still good. nevertheless, problem solved...i think it cost a couple hundred bucks
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    Good morning amibennight,

    Unfortunately, I don't have access to technical information. I do see that a battery cable replacement has helped several posters. It sounds as though you've been in to your dealership on this - have you spoken with them about this as a possible fix? If you would like to have us follow up with them about your diagnostic appointment(s), please send us an email with more information (include your name/Edmunds username, phone and address, the last 8 of your VIN and current mileage, and the name of your dealership).

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • I'm becoming a regular Monday morning customer at my dealership. Thank goodness, they are great but this is getting really frustrating! I have the same oil consumption problem that many others have mentioned. I had the valve rocker arm cover replaced on Feb 22nd hoping that would be the end of this. Yesterday, the service engine light came on so I will be taking it in again. Hard to believe that my engine doesn't have some serious problems after all this.

    By the way, we bought this car new and have had many problems!

    First, the car came with bad shocks. This took forever to diagnose and we had to go to a few different dealers.

    Next, we had the reduced engine power problem that many have had. Again, this took a while to diagnose and fix. The dealer I had been going to was completely incompetant with this issue. I switched dealers and they have been great. They replaced the throttle position cover.

    We also had the drivers side door lock actuator/latch replaced because the door wouldn't lock. Again, an issue I've seen on this forum. Unfortunately, this was not a covered issue so it cost almost $300.

    While I like my car, I really don't think I should have so many problems with a 2008. In fact, I don't think I should have any problems with a 2008. I'm afraid that this is just a poor quality car. It's too bad because we have a 2001 Yukon XL that one of our kids now drives and we've owned since it was new. That car, with 200,000 miles has had no problems at all - nothing! I took for granted that this was the quality we would expect when we purchased the 2008.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    I'm glad that you have found a dealership you like working with and are treating you well, but can understand why you're frustrated. Have you worked with Customer Assistance already on this?

    If you wanted to do so, please get in touch via email (include your name/Edmunds username, phone and address, the last 8 digits of your VIN and current mileage, and name of your dealership). My coworker Christina, who answers incoming emails from the forum, will advise you further.

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • Sarah: I sent an email last Friday with the requested info. Did you receive it? We have also since taken the truck to another dealer who says he cannot isolate the problem but is fairly certain it's a problem in the instrument panel. Please advise...we are getting desperate for some answers and a solution.

    Thanks.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    Good morning,

    I confirmed with Christina (she handles the incoming emails from Edmunds) that she has received your email; she will be responding to you today. I apologize for the delay!

    Regards,
    Sarah
    GM Customer Service
  • I just purchased a 2006 Yukon Denali with 52,000 miles and right after I drove it off the lot the locks started unlocking and locking, reduced engine power and gages started going crazy! That happened all the way home (70 miles) Next day I drove it about 10 miles no issues. Monday I drove it to work all excited and on my lunch break it all started back up. Same things going on and it even got worse, died on me three times and would not start after that. They put it on a flatbed back to whitewater so now I sit here in chicago waiting to get my truck back and it's been 3 days and NO ANSWERS :( Please if anyone has any idea what going on PLEASE TELL ME HOW YOU FIXED IT. Thanks, Brian
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    Good morning,
    I'm sorry to read about the difficulties you're encountering with your Yukon, 06xldenali. Is your vehicle at one of our dealerships? If so, we can get a call in to check on the progress if you like. Please email us your name/Edmunds username, phone and address, the last 8 digits of your VIN and current mileage, and the name of your dealership.
    Sarah
    GM Customer Service
  • Good morning Sarah I've tried to Email you 3-4 different ways and it always comes back to me. Please tell me how I can get you that info. Dealership has driven my car over a 100 miles now and still no answers. It happened to the service manager 1 time he had it out and could not find anything when he got it back to the dealership. Really starting to wonder if I should call them to make sure they still have the HHR I traded in cause I don't know if they are ever going to find the issue. Had my car for about 24 hrs and now the dealership has had it about 5 days :( Just a very sad new GM owner that wants his car back. Don't know, maybe the dealership does not have the equipment it needs or what but everday I need to call them, they never call me with an update. Hate calling them cause I feel like I'm being a pain but I just want to hear they found the issue and I can finally have the car I paid 26k for. Every morning my 3 yr old asks me "Daddy when are we getting our new car back?" So again sarah if you could let me know that cause I feel I really need your help!!!!! Thanks, Brian
  • steverstever YooperlandPosts: 39,936
    edited March 2012
    If email isn't working for you, try calling GM customer relations. Here's the link for the number.

    Moderator
    Need help navigating? stever@edmunds.com - or send a private message by clicking on my name.

  • phg1phg1 Posts: 1
    My Yukon XL is having periodic issues when the weather is hot or it is left in the sun. Most of the dashboard gauges will shut off, the AC will stop blowing cold air and the radio shuts down. It will come back on sporadically but never for more than a few minutes. On a couple of rara occasions, the engine also shut down. Brought it to my local mechanic (not a GMC dealer) and he can't figure it out. Anyone have any ideas? My next stop is to try the dealer if I can' find any info to pass along to my mechanic. Thx.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    phg1,
    I'm sorry that you haven't had any luck in getting this resolved so far! Unfortunately, I don't have access to technical information to help you troubleshoot; however, if you do end up visiting a dealership, please be sure to keep in touch with us on the progress there as we're available to be of whatever assistance we can be. We can be reached at socialmedia@gm.com
    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • 05nw05nw Posts: 1
    We have a 2005 Yukon Denali and for the past year have been having problems with the gauges not working. It started with the gas gauge (which would work sporadically) but now it does not work at all and the other gauges (battery, temp etc) are only working some of the time. Is there a recall on this issue? This vehicle is seldom driven far (has less than 15k miles) but is started to keep the battery charged. Is there anything that can be done to fix this if I take it to a dealer?
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    05nw,

    If we can look into this further for you, we'd be happy to! You can email us at socialmedia@gm.com (for some preliminary searches, it would be great if you would include the last 8 of your VIN).

    All the best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • escanaliescanali Posts: 1
    edited June 2012
    Hi there, I bought my Denali brand new in Dec, 98 and still running pretty good, the only problem I have is with: my dome lights not working, my radio not working, my wipers not working, my siren on setting alarm not working. Power windows not working, It currently has on it 267,000 miles with no work done to the engine.
    And I was told that it might be one of two things, 1.The BCM or 2. Ignition Switch.
    My question to you is "Can you please help me?"
    Which of the two is more likely to be the cause AND also cheaper and less time consuming for me to do?
    THANKS
Sign In or Register to comment.