Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Nissan Maxima Maintenance and Repair

1135136138140141204

Comments

  • Does anybody else think the headroom is a bit lacking in the 2004 Maxima? I wish I could get the seat about an inch or two lower than it goes! I'm not that tall (5'11") but I have a long torso.

    Other than the slouching I have gotten used to, has anyone heard of any way to lower the seat or modify it so it will go a bit lower?

    Thanks,

    Tom
  • I do not know the email address, however even if you managed to email Customer Relations, chances are they will not respond or care about your problem. I have a 2004 Nissan Maxima with 14,000 miles. Supposedly, I burned a clutch out. Now, if I abused it , perhaps it is wear and tear. I want to know if anyone else has had this problem with their Nissan? I have owned 4 Maxima's and have been Nissan's biggest fan, until now. I have always owned a Maxima with a manual transmission and never had any issues. It cost me $1,500 to fix it. Customer Service was no help.
  • highrollerhighroller Posts: 351
    Nissan is known for their confusing or lack of help. They tried to make me pay for something that i didnt need several times. After confronting them about it, i got my money back ($900 total). I could of take them to court but decided not to.
  • I had similiar shimmy problems when I purchased my 05 SE last December from day one. Once I hit 55MPH the car would start to shimmy. No one at the dealership, including a "specialist" flown in from Dallas, could figure it out. They tried various sets of tires, rims, balancing and rebalancing, all with no luck.

    No one that has recently posted mentioned this, but do any of you have a bra/mask on your car when driving? If so, take it off and the vibrations will stop. Even if it is one purchased from Nissan.

    I have had NO vibrations at any speed since then. Just a thought.

    Good luck. ">
  • I have a 96 maxima with about 187K on it. While driving home my check engine light came on. The local auto parts store read the code and it came back with DTC PO325 Knock Sensor 1 and P0725 Engine Speed Sensor.. I had the check light reset and the light came back on after driving about 15 miles. The car runs fine without any problems.. Any help??
  • al57al57 Posts: 67
    have a 2000 SE with 30,000 miles..recently am hearing a solenoid or electric motor sounding noise when starting, shutting off or while car is running,(the noise is heard for about 5 seconds goes out and comes back) could it be the electric fuel pump becoming noisier with age??car runs fine and the sound is coming from under the hood..Any help is appreciated..
  • kzakkzak Posts: 13
    I feel your pain :mad: I have a 2000 max se w/ 33k and I was having a similar prob...but my car would also shake/vibrate esp. when i first started it. It would get real bad (all the while SES light is on) when I accelerated and the SES {Service Engine soon} light would flash at me. took it to tires plus numerous times and they could not identify problem...took it to dealer and they told me random misfire = bad coil...same deal...replaced all coils for $600 and problem ceased...although SES light is still on (came back couple days after i left), need to get that checked...
  • kzakkzak Posts: 13
    I have a 2000 max se with 33k ... dont know how to fix it, but i also had a problem..my gas door was slightly out of alignment too when i bought it in march 03...but it worked fine...and eventually it started getting stuck and wouldnt open when i pressed the gas door button to open. I had to kinda Fonzie it, and bang it with my fist on the back end...and it would pop open...when i was having ignition coils replaced, they said they could fix it. it works now, but is still out of alignment...( and they didnt tell me to lube it ;) ...sorry im not much help
  • I also have a 2000 SE and around 35,000 miles, I started hearing a strange noise like an electric motor when starting it and turning it off. The dealer said it was a bad engine mount and replaced it under warranty and it took care of the problem. If it wasn't under warranty it would have been around $500 to fix.
  • merdiemerdie Posts: 12
    The bra was removed by Nissan personnel, put on an identical 05 Maxima, no vibration. Ours still vibrated without the bra on it. AND THIS WAS A NISSAN BRA. Seems strange that we have had a bra on every car we have owned, never a problem. The vibration we had in our 05 was not caused by the bra, nor tires, and after reading www.nissanhelp.com, autoweek forums, and just going to google.com and puttin in 05 Nissan Maxima vibrations and delving into the sites, you can tell this is a common and expansive problem that Nissan has.
  • rafarafa Posts: 35
    Hi if your maxima is 1996 or newer you can take it to auto zone and they can check it with there computer for free ad can tell you what the codes mean dont pay a shop no money
  • max98max98 Posts: 1
    I just replaced the exhaust on my Maxima about a month ago from the catalytic convertor back. It was a aftermarket direct bolt on system. Since then I've seemed to notice hesitation a bit? Odd? even more so, now that the check engine light came on twice and my local repair shop read the code and both times knock sensor came up. Coincidence? Can a faulty knock sensor be the culprit of the hesitation i'm noticing? Appreciate any input.
  • spintlspintl Posts: 1
    Hi, I have a 94 Nissan Maxima, 186K Miles.. I just got REAR brakes done by Meineke 10 days back. I notice that there has been a loss of power and actually can feel like the engine is straining once I am on the highway driving at 55-60Mph (i have the A/c on also). Did the brake job cause this? I did not have this problem before..
  • al57al57 Posts: 67
    thanks for the info on the noisy engine mount,after looking thru the max catalogue i noticed that the car has electronically controlled liquid filled engine mounts,how was it determined if the front or rear was bad when replaced and can anything happen if the noise persists??what did the dealer say happens to make them go bad..ALL HELP IS APPRECIATED
  • I just bought a 2001 GLE and on the way home today, at highway speeds, it started cuttin out a little, kinda like it needs a new spark plug or coil. Any suggestions????
  • I have a 1998 Maxima with intermittent problems. The Heat gauge will move up almost to the highest point and almost overheat and at the same time the gas gauge will go to 3/4 when i only have less than a quarter tank of gas. I will go a week with no issues and then it will start acting up again.

    Anyone seen a similar issues or know of what might be wrong? Pls help! :cry:
  • I have a 97 Maxima and have had my starter die 3 times in the past year. Again this week I got a strange hesitated start and am worried it is going to die again. Anyone have any thoughts on this?
  • I am having intermittent problems starting my 96 Maxima....The car sometimes will take 10 revolutions to start and sometimes you will have to try more than once to get it to start. It has a tendency to seem flooded....Anyone ever had this problem and if so, how did you solve it.....

    Thanks
  • I had my started on my 96 Maxima drag really bad several times...I had it rebuilt twice and it was still bad...I recently had a new one put on...Seems to have helped.
  • I have had the very same problems at speed ranges from 50 - 80 - I also have a Nissan Bra, but it's vibrated with and without - Nissan is now sending me a specialist also - going to give me a car while they check mine out - my problem is.. the vibration isn't consistent - it doesn't happen at any one speed or at any one time - it's driving me crazy! I even thought it was the traction control stuff and nothing worked - I've got a 05 - SL - with 2200 miles on it now - I'm in the arbritration portion of the lemon law on mine
Sign In or Register to comment.