Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Nissan Maxima Maintenance and Repair

1165166168170171204

Comments

  • tomaslttomaslt Posts: 2
    Are you talking about a inhibitor relay? Here is a link to the part can you tell me if that is the right one. Thanks
    http://replacement.autopartswarehouse.com/parts/autopartswarehouse/quote.jsp?yea- r=1995&product=P2020-131380&application=000639967&part=Relay&dp=false
  • dmaljunkdmaljunk Posts: 160
    this isn't easy to diagnose on the forum, you need to see a good mechanic. But I can comment on the $400 alternator price. Find a shop, which rebuilds alternators and starters and have them change the alternator for you. Should run you $150 or $200 max.

    12.65V is a bit low, you want your alternator to be at around 14V.
  • 95max295max2 Posts: 9
    The link did not work, the relay that I am talking about I think it is in the trunk.
  • hey, i just got a 91 max to take up to school but the current alram is Ancient and the remote wont work ( its a prestige alarm with a single button remote) and my master key wont open the doors for some reason... i dont want to spend the money and get a brand new alarm system, but as of now i cant even lock the car... my question is, is there any chance i can get just a Keyless entry system with remotes and take out the current alarm? i dont really dont want the alarm to conk out and not be able to start the car.
  • I have a 97 Maxima GLE. I have had it for about 4 years and it has 132k miles on it. Never had any major problems except the cam sensor died on me twice.

    Well, recently the car began to struggle starting. Sounded very sluggish, and it turned over slower, and slower, then wouldn't start. I figure either the battery or starter died. I took it in to a mechanic and as it turns out, the starter needed to be replaced, battery was still good.

    I start the car up, it runs fine. The next few times I start it up, its turning over, but is struggling to start. I can feintly smell gasoline, and the car eventually starts. Once it starts going, it runs fine. Sometimes, it won't start, I need to give it a rest, and then try again after a few minutes.

    I took it back the mechanic, he replaced the spark plugs and occassionally, the car would start just fine but still struggling other times. He thought there was an electrical problem, specifically with the fuel injectors, but couldn't pinpoint it. Diagnostic came back that everything was okay. I noticed the check engine light doesn't come on anymore when I turn the car on prior to starting it.

    Thanks for reading. Any suggestions?
  • I've gon through 2 batteries..and 1 alternator..starting to wonder if its the starter..

    Im not totally sure, when I attempt to start the car, I get nothing at all..no noise or anything..the car seems like it has NO power whatsoever..radio..windows..locks..nothing

    it seems like something is draining the battery, I got a new one yesterday, and the car started up fine, after I turn the car off, the radiator fans keep going, and thats the same thing that has happened everytime, so I always end up knowing it wont start after those fans stop.
  • 2002 MAX AND IT SEEMS TO BE BURNING OIL LIKE CRAZY. JUST CHANGED OIL 1,000 MILE AGO AND THE DIPSTICK IS DRY! PLUS UPON START UP GET A WEIRD NOISE. NOT THE STARTER. ANY IDEAS?
  • Get a cylinder leakdown test performed ASAP and have the car put on a lift to inspect for leaks.
  • dmaljunkdmaljunk Posts: 160
    with these older alrams, there is usually a button below the steering wheel and when you turn the key to ON and push that button then it disables the alarm.
  • dmaljunkdmaljunk Posts: 160
    what kind of noise upon startup? Does it go away in a few seconds?
  • actionjactionj Posts: 1
    I have a 97 maxima and i drove home from work and it was fine but when i went to start it up again it would not start. So i got out my ohm reader to check the battery and my battery is full of life. it seems like something draining the battery because all of my lights are dim. whats going on with this thing?
  • dmaljunkdmaljunk Posts: 160
    try cleaning the battery terminals, they oxidize. Take the wires off, clean everything and screw wires back on.
  • I have a '98 Maxima with 196000 kms. all of the lights surge wether it is under load or not. i have cleaned the battery terminals and coated them in dielectric grease. my fear is that it is a bad ground. is this a common problem for this car? PLEASE HELP
  • majikmajik Posts: 1
    I recently purchased a 1990 Nissan Maxima SE for $500 and after putting a healthy $1000 into it, it is running...roughly but actually not that bad. However, when the guy sold it to me, he explained that he had an issue with a fuse blowing and the car not starting. Last night was the first night driving the car, and it died on me and wouldn't start. Luckly my friends helped me get the car to his garage, and we discussed it and he checked the fuse this morning and it was blown again...Anyone with any ideas what could be causing this 10 amp fuse to blow while driving? Do I need a new fuel pump relay? New Engine Computer? Stack of 10 amp fuses? Overall the car is in nice shape for a $500 car, and I would like to figure out this problem and drive it for a few years. Any assistance is appreciated.
  • dmaljunkdmaljunk Posts: 160
    My driver side window sqeeks when it's dry. It's fine when it's raining. I am thinking that the rubber edge needs to be lubricated. Any suggestions what to use as lubricant?
  • hi dale-
    i am having the same problem with my 2000 maxima. Did you ever get it resoved???

    thanks
  • My son may have pulled up too hard on the emergency brake handle of our Nissan Maxima. Now we cannot get the emergency brake handle to go down. The release button on top just won't press in to release it. Any suggestions?
  • Hmmmm.....my reply disappeared, so here I go again. Pull up while releasing the brake. It should (easily) release. Good luck.
  • hi -
    my maxima 2000 se standard stalls when i pull it out of gear and into nuetral - but not all the time!

    it never does it if i have the Air Conditioning on.

    It happens mostly in the morning or when the car has just warmed up.

    It seems like the idle is a little low.

    It seems that the whatever controls the idle isnt catching it after i pull it out of gear, the rpm drops very low and recovers or just stalls out.

    also, i need to find a honest mechanic in the orlando area!

    thanks for your help!
  • Mine does the same. Get some dry lubricate.
Sign In or Register to comment.