Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





ABS /Brake/ & StabiliTrak Lights

pgallensteinpgallenstein Posts: 14
I have a 2007 Sierra (new body style), started it up and ABS /Brake / & StabiliTrak Indicator Lights came on and stayed on. Drove vehicle about 20 miles and everything seemed to work fine but lights never went out. Anyone else have this problem and what might be the cause.

Comments

  • 2003_z712003_z71 Posts: 4
    I just had this same issue, the ABS light came on randomly in my 03 Silverado. Turns out the front driver side wheel bearing was shot and creating some issues with the ABS sensor. My brother tore it all apart and replaced the bearing and all is well now.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    pgallenstein,

    If after restarting your vehicle, did these messages come back on in the DIC, or no?

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • 2003_z712003_z71 Posts: 4
    My 03 Silverado has ceased to shift on the fly. I've got the manual shifter on the floor and it just wont budge from 2wd to 4hi until I'm basically at a complete stop. It used to shift on the fly smoothly so I'm not sure what's going on...maybe a sensor or something? Any thoughts on where to start before I give in and take it to a shop?
  • Yes, all three messages came back on after restarting engine.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    I see - sometimes turning the vehicle off and on again resets this. Are you thinking about getting it looked at?

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • Yes I plan on having it looked at, but it will be a 4 or 5 days before I can do this. I just purchased this truck and it only has 27,600 miles on it.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    Please keep us updated on how everything goes! If we can check into warranty/recall information, feel free to send the last 8 of your VIN to socialmedia@gm.com

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • Here is a little bit of an update. Before taking the truck anywhere I tried unhooking battery cables, hoping it would reset computer and clearing alarms. That didn't work. Thought I would try and save a few bucks so I went to Advanced Auto Parts and they used their scanner (Actron CP9580). It showed up as "No Code Detected." They recommended a local auto care service department which I am scheduled to take it in a few days.
  • gmcustsvcsarahgmcustsvcsarah Posts: 1,964
    pgallenstein,
    I'm sorry that the steps you've taken so far haven't yielded solid results so far; I hope that your upcoming visit gets you more momentum towards resolving this!
    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • The Auto Care place that I took my truck to found that the wiring to the
    electronic brake control module was damaged. The cost to repair was small. I just hope that this was the problem and it is fixed
Sign In or Register to comment.