Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Honda Accord CVT Problems

1121315171820

Comments

  • dudleyrdudleyr Posts: 3,426
    lloyds makes excellent mats - much better than factory.

    http://lloydmats.com/
  • golfr59golfr59 Posts: 1
    Using the navigation, I set a destination. The nav system began calculating the route and then a screen was displayed "HDD access error". The nav system then rebooted. This has now happened several times.

    I'm taking my car in next week to have the navigation system software update installed. My Honda dealer can not verify the update will fix this specific problem. I asked them to order a hard disk drive (HDD) as plan-B. Honda does not have this part available yet. No availability date announced.

    I live in Canada. Car is 2013 Accord EX-L 4-cyl. One month old.
  • My issue is a little different, although I do feel the studdering feeling you're talking about, there's a more serious issue with my car that I feel is a serious safety issue.

    It only happens from a cold start. When you first crank and put the car in Drive or Reverse the transmission doesn't engage, I have a video of where I caught it doing this. The RPM's shoot up but the MPH just sit at 0...

    http://youtu.be/MJ1QdYJXgTE">link title
  • dtom7dtom7 Posts: 3
    I've been driving a 2013 accord lx for 6 months. I like it a lot but here are some problems that I'm facing. I would like to know if others are also experiencing the same problems.

    1. I hear a noise somewhere from the front. I don't know how to explain the exact sound. Like a friction noise. It occurs when I take my foot off the break pedal and apply the gas pedal after a brief stop to take a turn. It happens frequently in my office parking lot.

    2. The acceleration is jerky when both the econ button and air conditioner is on. Also the vehicle jerks a little bit when the breaks are applied lightly to stop the car at a signal.

    3. When it rains hard the wiper on the driver side is drawing water towards the right side upon returning to base thereby obstructing visibility to some extent.
  • wayne21wayne21 Posts: 221
    Do you hear wind noise coming from the driver side window at 60mph plus ?
  • litesong2litesong2 Posts: 24
    I had some used Affinities on my Dodge Caliber for a short time, till I sold the Caliber. I liked them very much, as they were quieter than my original smaller wheeled Dunlops SP50's. Initially tho, some Caliber people had troubles with their original equipment Affinities on their Calibers, & I was very glad for my original Dunlops, which gave excellent mpg & good traction, both in rain & in snow.
  • litesong2litesong2 Posts: 24
    Know what you mean by the smell of Chinese rubber. Have had many rubber-coated binoculars. But one pair of Chinese Barska rubber-coated binos had a repugnant stink that finally went away.
  • scraw33scraw33 Posts: 11
    My 2013 is doing the same thing. I tend to immediately put it in gear and go to take off. That is when it happens to me. When I give the car ten to twenty seconds it doesn't seem to happen.
    Can you please let me know if the dealer informs you of a problem.
  • sdman9sdman9 Posts: 1
    edited July 2013
    I have the same issue on my Honda Accord Type S 2.4 liter V-tec engine. Got it in April 2012, I live in Europe so it is the European model like on this link but without the ugly wing at the back http://www.youtube.com/watch?v=E8VecdBKy6g
    I have been complaining with the official Honda dealer since I got the car as I hate the feeling of jerking engine at half-full acceleration, somewhere between 2000 and 5000 rpm. On full gas it doesn't happen. And even though they acknowledge the jerking they will not confess that it is something wrong, but a "normal" behaviour of the V-tec engine and a lot of bs. They are forthcoming though in terms of trying to help so they arranged so I could test the same car from another owner and it was the same thing there. Now thery are offering me some great discounts on their other models like Civic, but also other brands in their portfolio like the BMW, so I will most likely switch to BMW although I would have preffered to have a normal working Accord. Of course I will probably end up loosing money on the switch. But I'm really surprised that Honda could allow themselves such a big engine flaw and then to play stupid instead of fixing it, I'm amazed by it, and utterly dissapointed by a brand that I loved.
    And it is manual transmission so nothing to do with CVT or whatever, doesn't happen when switching gears but during acceleration in any given gear.

    Second issue is the enormous difference in engine power once I turn on the AC. This was the case in my previous model as well from 2007, but thought that they for sure must have fixed it in the new model but I was wrong. So when I turn on the AC I feel like driving a car of 100hp instead of 201hp, engine is roaring but nothing is happening. So when I need to overtake cars quickly on regular roads (not on highways), then I first turn off the AC and then start overtaking....unbelievable but true.
  • brian125brian125 New york / S.C. myrtle beachPosts: 2,423
    Happyman
    If your going to alarm your new accord coup buy either the Viper 5901 or Python 991 alarm system they are the 2 best alarms you could buy for the money.

    good luck

    Brian

    2013 Genesis 5.0 R-spec, 2013 Accord EXL V-6, 2012 BMW x-5, 2012 ML350

  • ahightowerahightower DFWPosts: 461
    edited July 2013
    Late reply here. Just got my Accord a week ago, now going through this board to get caught up on things. Anyway, I had the same problem and found a partial solution in another forum.

    Go into the iPhone settings on the phone itself: Settings->Bluetooth->HandsFreeLink. Turned on Show Notifications

    Mine will now read messages, and display them when parked. But it will not reply to messages. Brings up the list of available responses, but will not send one... anyone else have any ideas on that?
  • ahightowerahightower DFWPosts: 461
    I've been curious about this as well. Wore through the original carpet mats in my last car ('08 Mazda3), left foot only. Then wore through the rubber WeatherTech mat I replaced it with. Then folded up a little towel to protect the carpet underneath. Was hoping not to have the same problem with the new Honda... time will tell.
  • seven_upsseven_ups Posts: 10
    "When the phone don't ring, you know it's Honda."
  • lucien4lucien4 Posts: 55
    edited July 2013
    The European Honda Accord is the Acura TSX in the US. Completely different car and different issue.

    There are known issues with the new CVT transmission. I believe there was a TSB for updating software but not sure that completely fixed it. Check with your dealer (or in this thread I believe this was already reported).
  • nw_lanw_la Posts: 6
    This is my first Honda Accord. I HATE for the headlights to come on when I open the front door. How can I stop this from happening?
  • suydamsuydam Posts: 924
    One if my favorite features! Terrific at night in a darkened garage. What's not to like?

    I do not know of any "known issues" with the CVT. there was an early software update for the audio and Bluetooth that has already been addressed.
  • nw_lanw_la Posts: 6
    Ok, suydam, I can understand where you're coming from. I personally don't like it. So... can anyone out there tell me how to prevent the headlights from coming on when I open the front door? Surely, there must be a way.
  • dudleyrdudleyr Posts: 3,426
    Turn off the auto headlights. Might work.

    Also try fiddling around with the headlight settings in the car setup. There is not a separate line item for what you want but it may be linked to another attribute.
  • har6har6 Posts: 1
    Hello ppl, I purchased a Honda Accord 2013 EX in late June. I have noticed my backup camera black-out about 5 times and I am pretty concerned about it. There is around 1200 miles on the car. I am thinking of taking it to the dealer.

    Here are the images taken on two different days
    image
    image

    Has anyone experienced this problem before? Any suggestions on trying to fix this?
  • brian125brian125 New york / S.C. myrtle beachPosts: 2,423
    Cut the red wire under the steering column. Not the blue one like i did. I have no Camera on the mirror. It was such a nice feature .

    2013 Genesis 5.0 R-spec, 2013 Accord EXL V-6, 2012 BMW x-5, 2012 ML350

Sign In or Register to comment.