Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Subaru Legacy/Outback Wagons Maintenance & Repair

1243244246248249425

Comments

  • Hi there. Last month I bought an 02 Outback with 40K miles on it and at that time I purchased the extended warranty, too. Now I'm noticing a very slight "grinding" noise when I turn the steering wheel. I'm not sure if this is worth the trouble of taking it to the dealer. I called them and they were vague about what it might be and whether or not it would be covered by the warranty. Any suggestions? Thanks.
  • ateixeiraateixeira Posts: 72,587
    The B2B warranty is 36k so it might not be covered, is my guess. Doesn't sound like it's part of the powertrain (engine/tranny) to me. Hope I'm wrong.

    -juice
  • Thanks, Juice. I've learned a lot from your postings on the Subaru boards. You're a real asset to these discussions.
  • ateixeiraateixeira Posts: 72,587
    You're welcome. :)

    -juice
  • harvptharvpt Posts: 40
    I had the same problem. Apparently rust corrodes the locking mechanism inside the door (at least that's what the dealer told me). $203.00 (including tax) to replace the rod.
  • tomz1tomz1 Posts: 5
    98 legacy wagon...80k mileage...all maintenance up to date....put new rear brakes on at 73k...now hear a rumble and or vibration in rear ( I think) when taking hard left or right turns....feels like driving over rumble strips..checked brakes and they look fine..noise either getting worse or getting me more frustrated...any suggestions for a shade tree mechanic?
  • hypovhypov Posts: 3,068
    Your rear diff going or went, or wheel bearings.

    -Dave
  • tomz1tomz1 Posts: 5
    rear diff....easy or hard for the do it your-selfer....wheel bearings i have done although not on a subaru...tom
  • hypovhypov Posts: 3,068
    I've done neither and not had the opportunity to watched either being performed, but I have been told that the diff would be a walk in the park compared to bearings.

    -Dave
  • njswamplandsnjswamplands Posts: 1,760
    i havent seen much talk about :lemon: s in here. not bad. i still tremble thinking about my cousins fiat 128 ( fun but always in the shop ) and my bros fiat x 1/9 ( great fun but always in the shop ).
  • rob_mrob_m Somewhere North of BostonPosts: 795
    Wow Swamp! Two milestone posts in two days. How do you do it??? ;) Rob M.

    BTW, to stay on track: no problems to report with the OBW today.
  • robosubrobosub Posts: 1
    My wife just had the front axles/CV joints replaced on her wagon (148K miles). Now it seems that when you turn the wheels sharply, like in a parking lot, the front end is wanting to bind or push. It just doesn't feel smooth anymore. The work was done at our regular mechanic not a dealership. Could he have reassembled something improperly that is messing up the front diff? We have to drive over 600 miles on Wed the 27th of july. Any similar experiance or sugestions? We really can't afford a dealership or a new transmission. Thanks for your help.
  • tomz1tomz1 Posts: 5
    is there a way for the "average joe" to check the CV joints to know if they are bad...have a rumble whenever i turn sharp left or right and it was suggested that could be CV problem...how do i check?
  • fibber2fibber2 Mid Hudson Valley, NYPosts: 3,729
    Sure sounds like one of these new CV joints is binding. Quite often, axel/cv assemblies are rebuilt and sold at reduced prices to the aftermarket. Usually they are about as good as new, but who knows? I'd go back to your installer and have him take it for a ride.

    Steve
  • I have a 2003 Outback that has recently started shutting down completley in hot weather. The car turns off and there is no power. It will come back on in about twenty min. They cannot duplicate the problem at the dealer so they wont do anything about it. Has anyone else had the same problem
  • Finally, I have found some other Subarus that are doing what mine is... stalling at 60mph or so! Just wanted to add my two cents and am wondering if there was any solution to your problem. I have a 92 Legacy with 175K miles and it intermittently stalls (when it rains it seems to be more regular) only one time in a day, usually first thing, but not always. I used to think it was rain related, but it does it in any weather now. I had a loose ignition (had to wiggle the key just so to start) and a mechanic diagnosed that as the problem and it seemed to help for a while, but the problem continues. Both mechanics who've looked at it thought it was electrical, but are perplexed. The car will stop moving-- but usually stays running albeit roughly. Then I start coasting and downshifting doesn't do squat. Very dangerous. Yesterday it died on the exit ramp while I was coasting off. If a sticky valve is causing this, I'd be so happy just to know what it is! The car starts right up and behaves like nothing happened, I get back on the freeway and it's fine...
  • I have an 03 Legacy SE Wagon, equipped with a CD Player.

    I have found that when I play CDs I have burned on my home computer, the quality is very poor and songs get skipped over or stuck (long delays when nothing gets played).

    The tech column in today's newspaper had a Q+A about this problem for someone with their home CD player not playing the burned CDs. The writer suggested a Lens Cleaning Disk.

    When I stopped at Staples to pick one up today, the salesman warned me to check with the manufacturer about using one on the auto's CD player. And the disk packaging clearly stated it was not to be used on automobile CD players.

    Does anyone know or has anyone used one of these lens cleaning disk? Did it improve the performance? Why would they not be allowed to be used on car stereo systems?

    Has anyone else had the same problem with home-burned CDs and if so, what has worked

    Many thanks for those who take the time to post and offer ideas and advice.
    David
  • subearusubearu Posts: 3,613
    Both vehicles (MPV and Forester XT) we have play home made cd's no problem for us. Make sure you're using a decent quality cd and burning it to audio (not mp3/wma). I've made audio discs usign Roxio 7 and Windows Media Player 10. You might try a lower burn speed as well.

    -Brian
  • fibber2fibber2 Mid Hudson Valley, NYPosts: 3,729
    I am also wondering if the problem doesn't lie with your computer, and not the car. Fast burned disks, or a weak laser can result in reduced depth of the pock marks that define ones and zeros. As Brian said, try reducing the speed, and make sure that the disks are certified well above the speed you are actually running the drive in burn mode.

    Ask a friend to burn you a disk (different media and computer), and see if it works any better.

    I have no experience with disk laser cleaner, so I cannot comment.

    Steve
  • rmorgenrmorgen Posts: 1
    When I back up and turn into a tight turn I hear and feel a strong grinding, grabbing noise and vibration throughout the whole car. Went to dealer, no help there only a lecture on my missing the 90K maintenance. I would have to pay them $86.00 an hour just to look at it and then pay them more to fix it. An independent repair shop said it was front axles. Now $700 later it grinds, grabs and vibrates on any turn going any direction. Any ideas folks? I am going back to the independent monday 7/25.
Sign In or Register to comment.