Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





GMC Yukon and Yukon Denali Problems

14749515253

Comments

  • We have a 2011 Yukon Denali XL, 12,000 miles. I have noticed that it is all of a sudden riding very rough. The left front shock feels like it is not working at all and the front seems to bottom out on small bumps. I looked underneath and can see the underside of the left coil spring where it is actually contacting each coil and the right side does not show this. You can feel the auto ride working on the rear but feels like it is not working at all in front. Vehicle also sits 3/4" lower on the right side. I followed my wife the other day and could see that it was leaning to the right. No codes have been thrown. What should we do?
  • Does the 04 Yukon XL Denali have 100 or 145 amp alternator? I have checked the owners manual and the alternator itself with no luck.
  • I am glad to say I got rid of my Yukon Denali and will never buy another gm product due to their horrible customer service... My husband us turning in his lacrosse 2yrs early to also be done w gmc... Lost customer !!!
  • Mr_ShiftrightMr_Shiftright CaliforniaPosts: 44,404
    105 AMP has part # 10464481

    145 AMP has part # 10464476

    MODERATOR

  • Im new here, and recently bout a 98 Yukon Denali. There is a few things wrong with it. Just little things really, but enough to aggravate me. The first on is my rear cargo door (very back door) They open left to right instead of up and down. The first door opens but the second one doesn't, I took the trim off and it doesn't even look like the actuator is connected to the handle. The second is when I open the door the done light doesn't come on, but when I toggle the dome light to come on it comes on and my dome override isn't engaged. These are just a few things thats going on right now, Ill probably post more later. Anything can help. Thanks in advance.
  • the front passenger door of our denali will not open. It use to open if we played with the lock on the inside but no longer. We used a slim jim to see if maybe the door would unlocked and open by chance but still no good. How do we open the door when i have not access to get the panel off? :sick:
  • I just purchased a used 2001 Denali, 110K and I drove it home. It rides very well but after about 30 miles, the "service engine soon" light came on. Still no problem driving, no sounds, etc. Took it to a local mechanic and he stated that the transmission was slipping or it was a bad cylinder, per two codes that came up.
    I really don't believe I bought a lemon, just trying to get an idea of the cost or is this alarm at this stage normal, etc. Looking for any feedback.

    Thanks!
  • Sounds like bull. Check engine is mostly emissions. Don't go back to that guy.
  • I have an 03 Denali and they have been telling me the tranny is slipping for years now. It sometimes takes it a second longer to get into 2nd gear, but I figure it has lasted this long and I'll fix it when it dies! Check engine light usually means an o2 sensor and those go bad frequently and make it run a bit rough, nothing earth shattering. Not thinking you got a lemon just someone who wants to make money. Go to autozone or whatever auto parts store you frequent and use their OBD code reader for free. Then you can look up the codes yourself online. Good luck. I just wish I knew what I could do to fix the peeling paint on my glovebox, dash and center console.... Anyone?
    Good luck
    Jacynda
  • ****update*****

    When I am in drive, the truck makes a thud and gets into gear really fast, still rides smooth, just makes a loud noise when I first begin to drive.
  • I have had a 2003 Denali XL for a little over a year now. It has 126k miles. The other day when I was driving, I heard a kind of clanging metal sound, but it just lasted for a second and I couldn't even be sure it was coming from my truck, but it was pretty loud. Ever since, I have had this rubbing noise coming from (what sounds like) the front driver's side wheel. It is not a grinding or squealing at all, just a rub. It is not a constant rub, but like there is one point on the tire or wheel that is rubbing on something (rub...rub...rub) and it increases and decreases in frequency, but not loudness, in relation to the speed I am driving. It seems like it might increase in loudness some when I am turning, but I am not for sure on that. I haven't driven it much since it started. I checked all four tires and do not see any bubbles in the tires that might be rubbing or any rub marks on the fender wells or anything. The brakes seem to be working fine, no issues there or any additional sounds or vibration when braking. Any ideas?!
  • Our 2003 Denali just started a new trick. When in driver setting one, as we back out of the drive. The locks go unlocked, reset them and few minutes or bumps later they will unlock again. It happened three of four times today. But after that it didn't do it again. This has been an intermittent deal for a few weeks now. Doesn't do it on setting two.
  • I have a 2009 Yukon SLT that just went dead the other day on my way home from work and I had to get it towed. The dealer looked at it and said that the fuel pump was bad so they replaced it. Once that was replaced it would crank but was obviously still having issues so all 8spark plugs were replaced because they were "burnt up". But still the sputtering continued. They then found out that the dowel pin in the cam shaft was broken. When they started to replace that they noticed that the cam bearings were broken so I was informed that the entire engine was going to be replaced. I am trying to decide now if I should try and sell/trade this vehicle after it is back running or consider it a good thing because now I have a brand new engine that was covered under warranty. What are everyone's thoughts? Thanks.
  • I can understand why you are considering selling or trading the vehicle. Just for your information, this new engine will have its own Replacement Parts warranty on it for 36 months/100,000 miles, whichever comes first.

    Either way, if we can be of further assistance please don't hesitate to get in touch via email. I hope you have a very happy holiday season!

    Sarah
    GM Customer Service
  • We had a similar situation with an '07 Yukon....nothing but electrical problems and the engine had to be completely remanufactured. It now has over 100k miles on it and we decided that, (since hopefully most issues have been repaired)....we would take a huge gamble and keep it. It truly is a huge gamble....
  • my headlights just stopped working yesterday and the switch on the dash was in the right position. The high beams still work - anyone have a problem similar to this with a reasonably easy fix
  • Until a few days ago I would only have praise for my truck but now all in the space of one day my key fobs no longer work, the passenger window,door lock,seat heat and side mirror don't work.....any ideas? All the fuses are fine.
  • gmcustsvcgmcustsvc Posts: 4,055
    elmermax,
    Thank you for sharing your experiences with your post. Can you please email me your VIN, current mileage, and involved dealer? I look forward to your email. Happy Holidays!
    Christina
    GM Customer Service
  • gmcustsvcgmcustsvc Posts: 4,055
    rsauser1,
    I would recommend speaking with the dealer. They will be able to at least diagnosis the concern for you. Please keep us updated on your situation.
    Christina
    GM Customer Service
  • I HAVE THE SAME PROBLEM WITH MY 2011 DENALI. tHE PASSENGER HEAT SEAT LIGHT GOES ON , BUT NO HEAT REACHES THE SEAT. WHAT DOES THIS SOUND LIKE? I HOPE ITS AN EASY FIX THE CAR IS ALMOST NEW.
Sign In or Register to comment.