Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Ford Mustang (2005 and Newer)

1135137139140141

Comments

  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,938
    Well slap my butt and call me Sally! This is the best tasting crow I've ever had!! :D :D :D
  • My 06 gt will run the battery down if you leave it with the key in the switch for more than a day. The service manager said they had that problem at the dealer when they had it there for a different issue. He says the computer won't sleep when the ke is in the switch. Probably not related to your problem but thought it might be useful.
  • my 2005 V6 did this constantly. Go to a local auto store and borrow their code reader. It's very common for these cars to have bad throttle body sensors. I bought a new one from Autozone for $65 and fixed the problem.
    But that was me, check the engine codes first.

    new muscle cars
  • Your problem with starting is not new. Ford would rather that you not know why this happens. Go to your ford dealer and ask for a printed copy of TSB 07-5-13.

    Ford says that After a " Prolonged period" the vehicle will not start. Three days is about how long it takes for a battery to go dead.

    For your information about six other Ford vehicles have this problem.

    One cause is failing to turn off your radio when you park. The ignition does not stop power drain from the radio.
  • I went to Ford dealer and got there copy of TS 07-5-13 which didn't tell me anything that I didn't know. I did how ever upgrade the battery to a bigger one and let the car set for 7 days with very little drain. So far so good? Another thing you might try is a larger alternator, such as a PA 2158W. I have always shut the radio off, just a habit. Hope this will help you!
  • Can anyone recommend brake pads that don't squeal? (Or any good ideas how to quiet down the pads) The OEM pads began to squeal at about 15,000 miles. I put Hawk Performance Ceramic pads on the front and then a bit later on the rears, but I am at 36,000 miles now I have not been able to escape the squeal :mad: They are generally quiet when they are cold, but as they warm up, the noise always comes back.
  • Twice my dealership has "fixed" my rear window defroster w/o success .Is there something I should tell them to look at so this can be ready for winter ?
  • 2010 mustang... Brand new and i have no idea how to open the fuel filler door. I'm thoroughly embarrassed. Can one of you kindly point me in the right direction? Can't find any release handle or button... feel free to haze me but sprinkle in an answer while you're at it please!
  • akirbyakirby Posts: 7,666
    There is no release or button - you just open it manually (unless they changed it for 2010). If there was a release of some kind it would be in the owner's manual.
  • Push in on the right side of the fuel filler door and it should release and open for you. Don't pry it open. Good luck!
  • I've been having problem w/ my 06 Mustang and the Ford dealer and a private garage can't figure out what's going on with it. If I come to a stop, either at a light, stop sign etc etc, sometimes my car will not take back off when I press on the gas pedal. Sometimes it will die completely and I have to put it in park and restart the engine and rev it up before I can take off or else it dies again. I had a wrench light come on over a month ago and went to Advance and they said it was my TPS, throttle pedal sensor (?), but i guess they cleared the codes because the Ford dealer couldn't find them. Both the dealership and private mechanic drove it and couldn't get it to "mess up" and the dealership pretty much told me I was crazy. (Hate being a young female taking my car places, ya know?) It is my primary car and I have a 1 yr old and I don't feel safe driving him around in it since it could mess up pulling out into oncoming traffic. Anyone else have experience with this same issue or have suggestions on figuring out what's wrong? Thanks for your advice!
  • It sounds alot like my 2005 TPS problem. First they thought it was a fuel pump, so they replaced that. However it got progressively worse and dangerous. It would even stall when slowing down to make a left turn! I would bring it in, but the computer would never give codes. Finally, after 3 years of this, I started getting code lites and thats what it turned out to be. Once they replaced the sensor, it never happened again. Also, performance and gas mileage got better.

    Oh, it only would happen for a short time after filling the tank. It would start at about 7/8th and last for a few hundred miles. Start a log as to when it happens, what you were doing, a note the mileage.
  • Sbiggin,
    Look at this post for more details. 2793
  • Is the TPS something that I can buy at Advance and have installed fairly reasonably or only something the dealer can do? I bought an extended warranty but when I brought it in for the problem before they said it wouldn't be covered and to replace would cost me around $400 out of pocket.
  • Mine was covered under the extended warranty. I called first to make sure.
    The dealer also broke the bolt, denied it, and it WASN’T covered.
  • explorerx4explorerx4 Central CTPosts: 9,614
    next time you get 'the wrench', take it into the dealer. don't have the codes cleared.
    then it will probably be covered.
  • Have a good mechanic check your air flow meter. I had same prob with my 2005 GT. My guy tuned it, but said if I had more problems it would have to be replaced. Again I have 4.6 24 valve with a moto blue exhaust. Hope this helps. Also check what gas you use. Water and cloged gas filter will cause same problem.
  • I would like to change my standard GT guages to the premium info guages. Any info would greatly be appreciated. What electronics or nitemares will be required? Thank again for any help.
  • Kirstie_HKirstie_H Posts: 10,824
    A reporter is looking to speak to a recent buyer or a current shopper of a Chevy Camaro, Dodge Challenger Ford Mustang or Nissan 370Z . Please send your daytime phone number to ctalati@edmunds.com by Tuesday, November 10, 2009.

    Thanks,
    Chintan
    Corporate Communications
    Edmunds.com

    MODERATOR
    Need help navigating? kirstie_h@edmunds.com - or send a private message by clicking on my name.
    Share your vehicle reviews

  • jmarounjmaroun Posts: 139
    I got my 2010 Mustang GT some time in September of 09, and pretty much from day one, there seemed to be an intermittent issue with the trunk latch mechanism.
    About one out of five times, while opening the trunk using key button, I get a weird somewhat loud vibration sound (coming from the trunk latch/solenoid mechanism) instead of a typical single thunk that usually happens when it works correctly. After that vibration happens, the trunk may or may not be still locked. I think there's a 50% chance a second press of the truck release button is required to unlock the trunk. It always works after the second request. Furthermore, about one out of 20 times, after I get the above issue, the trunk wont close since the latch toggle hook mechanism is flipped. This is solved by manually resetting the hook and pressing the trunk release button again and then closing..or something along that procedure.

    I decided that I'd bring it up on my first maintenance service which I did yesterday at 5300 miles. The service rep said that the mechanic/technicion found the trunk to be misaligned with the latch. The trunk was "recentered", and he said the problem was solved. Looking at the trunk, I could see that it was now shifted about an 1/8th to a 1/4 of an inch to the right. Off center. :( I was a bit annoyed, but if it solved the latch problem, I was fine with it. Next day, (this morning), I got the same latch/solenoid vibration and trunk didn't open on first request. :cry:

    I want my rear trunk lid recentered and I want that latch mechanism replaced. It's obviously faulty. Actually, I was told two weeks earlier by someone from Ford that this latch/solenoid mechanism is known to be faulty and has been replaced in later production cars (after the month mine was manufactured). He even scheduled to have the part sent to a local dealer and have it ready for me to pick up. It was my fault for forgetting the name of that dealership. I should have mentioned yesterday to my service rep about this but I didn't because I didn't want to seem pushy. I hoped they would know about the problem or figure it out themselves and order the part on their own. Just goes to show you, the repair you get at a dealership does not guarantee a propper fix.

    I'm annoyed but not upset because service was prompt and they are very polite which I value so much! I don't fault them too much since their solution was kind-of a reasonable fix, given that they probably didn't know about the issue. I was told by someone from Ford that the faulty latch only appears in 2010 Mustangs produced in the first several months. It's been replaced with a redesigned one after that.

    Now, I expect and hope for prompt correction of the issue. I'm reasonably confident I'll be satisfied with their response and I will post what happens as usual.

    By the way, I love the car overall. Especially the engine note and rear wheel spinning torque delivery. Reminds me that 1968 movie "Bullitt". :shades:

    Joseph
    San Diego
Sign In or Register to comment.