Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Lincoln Navigator Maintenance and Repair

1131416181941

Comments

  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    Hey I was able to fix the air suspension, was an easy fix. After lifting up the Navi so that I could get underneath, and removing the front left wheel, I examined all the fittings from the compressor down to the airbag. I found that the nut holding the ride height sensor on was loose and allowing the arm to move with out moving the sensor. One wrench and I was back good to go again ;)
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    Good job, man!!
  • melq28melq28 Posts: 2
    I just bought a 2003 Navi from Carmax and it came with a DVD Entertainement system. It also came with the wireless headphones. I am having problems with trying to get the wireless headphones to work. When I connected a wired headphone everything works. The wireless headphones even worked in my brother's Lexus GX. So it's not the headphones. Does anyone know how to make the wireless headphones work or sync up with my DVD system in the Navigator?
  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    I am having the same problem, was wondering if I have to buy direct replacementsfor the head sets. I tried using the head sets out of an 06 chevy system, but they did not work either!
  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    It seems I am replying to my own postings now. Well I spoke to soon, the ride height sensor is going to have to be replaced because the nut just spins and will not tighten up to hold the sensor arm in place, oh well at least I know what part to purchase. Now I wonder just how much that part is going to cost!
  • Check your coolant level, some times when the coolant is low not enough hot coolant gets to the heater core. If this is the case and you are loosing coolant have the system presured check to fing the leak.
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    It'll probably be less than you think. But, hey, it's a Lincoln, not a Kia..... You pay for quality.
  • navinewbienavinewbie Posts: 3
    The more we use the air conditioning in the climate controlled the seats, the more our beige seats are turning black. Is this a common problem? Any solutions? I have a 2005 Navigator with 10k miles.
  • scootertrashscootertrash Posts: 698
    How does your seat filter look?
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    Black? Or dirty? Have never heard of such a thing. Mine never did that in 36,000 miles.....but they did get dirty...
  • shellbelzshellbelz Posts: 2
    we just got a used Navigator and for some odd reason when you are driving and go to reverse the engine stalls, can anyone tell me why it does this??
  • under neath of the fuel rail.
  • Its probaly the air compresor filling the air bags. that is if the noice stays on for a few seconds 5 to 10.
  • lbinhlbinh Posts: 190
    I think I may have a solution. Something the dealer could not or did not even attempt to solve. I knew it was the rubber weatherstripping that was the culprit of the tapping/squeaking noise. The door is apparently aligned too tightly on the upper half. Meaning it was pressing against the upper weather stripping with too much force. Thus, every undulation in the road that flexes the door creates the noise against the weatherstripping.

    I decreased the noise by 95% just by simply sticking a rubber bump stop I got from Walmart on the door frame where the door meets the body of the car. The kind that you use to put on the bottom of appliances, etc, to prevent scratches. I placed one round 1/4" thick X 1/2" diameter rubber stop on the upper B-Pillar where the door's upper cylindrical bump stop meets the B-Pillar. Noise alomost completely gone. Consequently, I hear just a very small bit more wind/road noise. Nothing out of the ordinary. Noise was driving crazy. Now the luxury quiet feeling and mental sanity is back.
  • crashdogycrashdogy Posts: 2
    (SEEM LIKE ONCS A WEEK NOT ALL THE TIME) IN THE MORNING WHEN I TRY TO START IT, ENGINE ROTATES BUT DOS NOT START. IF I TOUCH THE GAS PEDAL IT WILL REV UP AND THEN COME BACK TO AND IDLE BUT AT 400 RPM. IF YOU PUSH THE GAS PEDAL IT STALLS IF YOU TRY TO GO OR MOVE THE TRUCK IT STALLS. THEN YESTERDAY IT HAS WORK IN THE MORNING BUT WHEN I GOT TO WORK 9:00 AM AND TRY TO START IT AT 5:30.PM SAME PROBLEM AND I HAD NEW PLUGS PUT IN AND THE PROBLEM IS STILL THERE. HAVE NO CODS HAVE A THE $5000.00 SCAN TOOL THE DETERMINATOR. HELP HELP :cry: :mad:
  • tidestertidester Posts: 10,110
    While you're waiting for a reply here you may want to check out Idle or Stalling Problems - All Vehicles.

    Also, I recommend turning off your CAPS LOCK. People tend to ignore messages typed in ALL CAPS.

    tidester, host
  • crashdogycrashdogy Posts: 2
    My bad sorry!
  • did you ever get this fixed. this is happening to mine for the past day and i do not know what it is. please let me know what was done to your to fix this problem.
  • coolbrzecoolbrze Posts: 3
    Posted in another section but was referred here.

    I have a 1999 navigator w/ 80K miles on it. Just today, it's stalled out 3 times while at stop signs/stoplights. The service engine soon light came on and there's a whining coming from the engine, sounds kinda like a pushmower does when the air filter is filthy, but not nearly as noticeable. All fluids are fine. Any ideas? Would bad gas cause this, I just filled up last night, but drove 40 miles on the gas before this happened. I'm going to try dri gas, and if that doesn't work, take it to the stealership tomorrow. Thanks!
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    If your service engine light is on, one of 100 components may have failed. Go to the dealer, or to Auto Zone, and have the code read, then you'll know what's wrong. The engine diagnoses itself quite well if that light is on.
Sign In or Register to comment.