Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Acura TL Navigation System Hints and Experiences

11617181921

Comments

  • So I got the new TL w/ Tech package and one thing I can't figure out (yes, I've read the manual but either I'm dense or it's not clearly articulated) - how do I turn off/mute voice guidance when driving a calculated route (while leaving all other audio on)?
  • Figured it out, thanks
  • As someone else responded, it is easy to change from the view of north always being up to your direction always being up. Not sure if there is a 3D view.

    I like my 2004 TLs nav system much better than my Garmin Nuvi's (purchased in 2008). It is much easier to scroll along my route in the Acura, and much easier to preview the available routing options before locking one in.

    I do like how the nuvi automatically zooms in when it gets closer to the time to turn.
  • jhineyjhiney Posts: 1
    did you ever figure this out? I have the same issue.
  • i have a 2004 TL. While driving, my navigation screen went blank. the weird part is that it still works.. the back light still dims and lights up but no graphics display on the screen. i can press the audio button and touch where the stations would display and the it changes to that staion. i can also use the voice command.

    does anyone know a solution?
  • caesarboycaesarboy Posts: 4
    edited May 2010
    Hello-
    I have 2010 TL Tech and I was wondering if there is any way to set it to default to the audio screen rather than the map screen once you get past the disclaimer.

    It is a pain in the [non-permissible content removed] to have to hit the audio button every time I start the car to display the audio screen which I use much more than the map.

    Thanks
    Jim
  • joeldavid1joeldavid1 Posts: 7
    When I first turn on my car the navigation system will not engage. It looks as if it keeps trying to "reboot" but nothing happens it just stay on home screen. Bought it into dealer and they were nice enough to look at it and try to clear it and it worked for a couple of hours and then same problem. It will not even display radio stations just "stuck" on navigation home screen. Dealer said would be $350 to take it out and send out and then 6 weeks. UGH.....any help out there or reccomnedations. Thanks bummed out in Boston MA
  • rlonn1rlonn1 Posts: 106
    I played around with this today, and I was not able to do what you would like to do. The radio starts up and plays on the last audio you had up and playing before you shut off the car but the nav screen comes up with the warning message. Sure it is a safety thing! :cry:
  • caesarboycaesarboy Posts: 4
    Well I sure do appreciate the attempt rlonn1! I continue to scour the manual, but I think this is just the way it is.......
  • I have a 2008 type S with the navi. When I put in a destination the thing crashes after a few minutes then reboots. Sometimes locks up completly. Acura Replaced it. The new one does the same thing. Acura corporate gave me a case # and looked into it. Came back with "we don't have a fix, we'll contact you when we do". I used the first one for a year before it quit working right. The vehicle only has 13,000 miles.

    Anyone else heard of this?
  • I have a 2008 type S with the navi. When I put in a destination the thing crashes after a few minutes then reboots. Sometimes locks up completly. Acura Replaced it. The new one does the same thing. Acura corporate gave me a case # and looked into it. Came back with "we don't have a fix, we'll contact you when we do". I used the first one for a year before it quit working right. The vehicle only has 13,000 miles.

    Anyone else heard of this?
  • yoyooneyoyoone Posts: 9
    reading disc error... where in the trunk is the box so i can reinstall the disc... any idears.. thank you
  • on the passenger side of your trunk it has rug over it and a black door but thats not your problem your dvd drive is no good
  • mikey38mikey38 Posts: 141
    I had the same problem (display shows reading disc error). DVD drive had to be rebuilt. Fortunately I have an extended warranty so it only cost be $50. Dealer shipped the unit off somewhere to be rebuilt. Took about 3 weeks to get it back.
  • My Navigation on my Acura is giving me a Disc Error message, I took it to the Dealership and it started working again...I told the Acura Advisor that it was NOT working ALL Week and now it started working...he said that he couldn't do anything for me because it was working...I was very frustrated with his answer...anyway as long as it was working I had no problem...the next day it didn't work any more...and from time to time it works again...I have an appointment with them again...wasting another day there...what can I do to get them to fix it, if they don't fix it this time...because it is under warranty...
  • yoyooneyoyoone Posts: 9
    according to 2 otheres on this site who had the same issue as i have and you have... the disc driver and the disc have to be replaced... i went to the dealer 2 weeks ago and told him about the error message and that the fix was the driver and disc... the service dept looked at it and the service department has to order replacements.. awaiting the replacement. supposedly the driver comes fast but the disc takes a few weeks to arrive... i also told the dealer i need a loaner... waiting currently for all to arrive...a customer of mine complained of the same error issue.. it seems this is a common thing on this car
  • hello.. please can someone tell me how i can conect the ipod to the navigation system i want to be able to changes songs from the screen of the navigation and i want to be able to watch videos too...
  • jwboothjwbooth Posts: 27
    edited November 2010
    Just received a letter from Acura offering a DVD Map update (2011 Acura DVD Map Update) for the Nav system for $185 including shipping.

    Is there anyway to get a discount on this anywhere?

    (2009 Acura TL)
  • I'M having the same issue with my 05 TL too. Do you have any updates? I took my DVD unit out and blew it out with dust off, reinstalled and used a DVD lens cleaner disc in it, and its still not working right. It takes several boots (about 20 minutes worth) before its back up again. Thanks.

    Chris

    2005 Acura TL 108k
  • jere2jere2 Posts: 5
    I recieved the new DVD for my 09 TL. I did the full power update (2 hours). What is the
    backround upate (3.5-5 hrs) and is it necsssary?
  • i have the 09 TL and did't even know there is an update for the NAV.
    Did you order this update or was it sent automatically?
  • having problems with the audio on the TL not displaying stations CD tracks or xm. the unit plays sound and everything and also navigation does not talk. i am thinking this is close to the gentlemens situation who made the #620 post
    please let me know if there is an answer out here
  • pongimapongima Posts: 3
    I purchased a used 2005 Acura TL with NAV recently. I have version 3.30g orange dvd. Does anyone know if this is the correct version for the 2005?

    When receiving directions, the voice is muted. Also the little clock on the dash doesn't match up with the Navigation time. I recall reading in the manual that the dashboard clock syncs to the NAV unit time.

    I'd appreciate any help, as I've gone thru the navigation manual numerous times without getting it working correctly.
  • bobjonbobjon Posts: 2
    Hi, I bought a new 2005 TL with Nav. The original nav DVD was version 3.40A. I replaced it in August '09 with version 3.80. Both worked well, but I wanted to update with new streets, etc. I hope this helps.
  • tl_drivertl_driver Posts: 1
    Any solutions to this problem? I have a 2007 TL, with current Navigation disk in place, and still experience this exact problem -- somewhere in the 2-to-2.5 hour range, the navigation system freezes, and the only way to regain active navigation and access to the audio system is to re-start the engine.

    Of course it's ridiculous.
  • You will need to replace the navigation DVD rom I'n the trunk they go bad and then the problem gets worst you can find them on eBay 2007-2008 are the same and will solve your problem
  • rvator4rvator4 Posts: 84
    Don't be so quick to spend the money for a new DRD player. I upgraded to a new disk once and it started doing the same thing as yours. I sent the disk back for a refund(not worth the cost anyway). The dealer cleared the memory and reloaded the old program and we lived happily everafter.
  • cpn2cpn2 Posts: 2
    I updated my 2005 TL NAV disk to the 2010 version. Since then, I've found many bugs in the routing and systemically missing POI's. Has anyone else encountered problems?

    Routing Errors - a sample:
    System routed me 16.2 miles - 23 minutes (for Direct and Easy Routes) on a toll road. Switched to Minimize Freeways and got a route that was 4.3 miles - 16 minutes. NAV systems often do not find the "Best" route, but this makes no sense at all. This occurs often.

    Missing POI's
    From my research, it appears that Acura outsources their NAV system mapping and POI data to Navteq and Navteq outsources the POI data to Dun & Bradstreet. For a 2011 Acura, I was told that Acura's cutoff date for information to go on their DVD disk is July 2010 and Navteq's cutoff date is January 1, 2010, so the newest data on the disk when you buy the TL would then be about a year old. Probably a surprise to some owners.

    My problem is the choices of what data they provide. Navigation systems are most useful when you are travelling someplace new - like going to an out-of-town wedding or funeral. So I was very surprised to find no category for Churches, etc. Some can be found by "name", but not many. In my New England town, the newest church was built over 50 years ago, but none of these are in the database at all - not even in the Advanced section. You can however find Machine Shops - a category widely searched for by Acura drivers?
    Spelling and Tagging:
    If you are travelling to New York City and try to put an address in the system, the method is different for Brooklyn and Queens. In Queens, you have to know what the name of the neighborhood is (e.g., Astoria, Rego Park, Sunnyside etc.). You cannot find an address for Queens. In Brooklyn, you must select Brooklyn, not New York City. However, if you select by Places/category/restaurant/name and put in a name where there is more than one such restaurant name in New York City, when you get the list of choices, it does not distinguish between Brooklyn or Manhattan so if the name shows up twice, they will both show NYC as the place so you must also know the address (and hope the street names are not the same also).

    It would be so easy to TAG the POIs as being in NYC, Queens, and Astoria so someone travelling to New York for the first time would have a chance of finding where to go. After all, how many non New Yorkers even know the neighborhood names for NYC?

    I’ve only had NAV systems in my last 2 Acuras. Are these problems found in other cars? I have better luck with my cell phone than I do with my car system.
Sign In or Register to comment.