Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Chrysler Pacifica: Electrical/Lighting Problems

124

Comments

  • Hello sashay23,

    I have the exact same problem with m '06 Pacifica. I have had my car at the dealership several times and they can not find a solution to this problem. Were you ever able to get your car fixed and if so what did they have to do to fix it? Thank you.
  • Did you ever figure out what is going on with your car?

    My 06 Pacifica started doing the same thing. The ABS :mad: :confuse: and Brake light flash along with a ding...and the radio cuts out every so often. And all the interior lights flicker, so do the exterior lights.

    The dealer said it was a bad battery, it was a fix for a week. another mechanic i brought it to said the code was low voltage from altenator, but it has a brand new altenator.
  • I didn't take it to the dealer but tried to see if I can do something at least. I removed my GPS which was connected to the battery cigarette lighter. I removed the battery connectors and tried to clean them.

    So far, the problem disappeared but I don't think it is gone. I have seen the ABS lights come on one and every once a while I would see the lights flicker.

    Talking to a mechanic, he said most likely it is a bad connector/wire. Or a wire about to get burned. In his point of view, keep driving it till it stops or to the point where we can produce the problem.

    Good luck. Please keep me posted with your fix.
  • I don't know if this is related to everyones electrical issue, but for about 2 years on my 2004 Pacifica, I was replacing lights, headlights, taillights, 3rd brake light. The headlights were the most at about a pair every 6 months. I tried $20 ones and even $50 ones. No luck. Had a new battery installed about a year ago at Sears. Car had trouble starting up. Took the car back to Sears to check battery. They said alternator was failing to charge battery but the battery also had a weak cell. So they gave me a new one. I bought a new alternator and installed it. There was a lot of dust build up on the old alternator which the technician at Sears said was probably the winding going bad. It has been about 8 months with new alt. and I have not had to replace a single light so far. After the fact, the lights were blowing out as a result to a surging voltage from my alt. Compare that to my 2001 300M, which has the original battery and headlight with 140K on it. Go figure.
  • By the way, I still have not been able to figure out my power seat issue. they still pulse when you try to adjust them but they don't move. Anyone?
  • Same problem Solved by wiggling the wires that go to the fuse box to the right side of the battery. I have heard that there are connection problems to the fuse / relay box. A couple of fellers actually replaced the main (red) cable to the battery.

    The whole box comes off with four tabs two on the battery side and two on the body side. I would disconnect the battery first. Remove the box, lift up, remove and reset reset all of the connectors. There are a dozen or so. Seats work again and no flickering.

    If you remove the battery you only have to release the tabs next to the body and the box is hinged towards the battery.
  • I do not have a problem with the ABS light....yet. I'm waiting though. I have had my 2004 for 3 years (bought it used). About a year ago, the alternator went (I always had a weak battery-figured that was why). Now it seems that my nice climate control and center console lights staying on and the key chiming with the the door ajar-with no key in it. LOVELY!!! Hubby ran a code, said "low voltage". Climate control center is going nuts! The blower runs in high constantly, if you shut it off it goes to defrost on high-without the center being on at all! Cannot adjust the fan manually either. I also noticed something when my hubby reconnected the terminals...my fog lights flickered....ummm that's not normal. I think my car is ready to have a massive computer breakdown! I had a Chrysler Sebring convertible and lost the dash lights. That computer cost 1200.00 to replace! I can ONLY imagine what this one will cost! I think all of us listing random problems are facing the inevitable...replacing the main computer...someone needs to save all of us "suckers". Hubby is going to try changing the blower module. I will keep you all posted. Good luck to all of you. I will NEVER by another Chrysler. I don't care what hubby says! I'ld rather drive my 69 Grand Prix in the winter first!
  • crwright3crwright3 Posts: 1
    edited January 2011
    Ok, i have had this problem with my 2006 pacifica. The lights on the dash will start going on/off and start cutting out the radio. The way to fix it is the red wire cumeing off the battery term is bad. The one that goes to the bottom of the fuse box, it go's to a stud with a nut on it. It will have a black plastic block thing on the wire it self. That is were the wire is failing at. I just made a jumper with a 7.00 wire from auto zone and it was fixed. It was just a 40 inch new battery wire with terms. at the end allready on. It was a 15 min fix that no one else could figure out. Hope this helps
  • this pacifica the running lights stay on when ever the engine is running and I can't seem to find a way to turn them off. Had a guy at auto zone tell me that is normal????? I don't think so. It burns out the lights every month or so and starting to show burn marks on the light socket it's self. I'm an electrician but not for this. Does anyone have any idea why they would stay on or how do I fix the issue. I see the same pacifica's everyday and there running lights aren't on.???? You help is greatly appreciated. :confuse:
  • It sounds like your Pacifica has daytime sensors for the headlights. If you do then there should be a sensor on the dashboard. If not, then press the menu button next to the clock. There should be a setting for the headlights or power accessory delay. Hope to be of help.
  • I just bought a 06 Pacifica AWD Signature. The problem is the visor mirror lights will not light. I have checked the bulbs they are ok and the map lights only come on when I rotate the multiswitch to the on position. At this point I can turn the map lights on and off by pressing them. When the switch is set to "parade" mode or the switch is in "dimmer" mode the lights will not turn on. Also the red led next to the clock for the evic will not light up and the orange passenger air bag off led will not light up. Although both of them will light at engine start.
    Any help would be greatly appreciated,
  • nik96nik96 Posts: 2
    edited March 2011
    I have the answer and the fix..It will cost 5 dollars at a walmat and 15 minutes time..email me and I will explain...nicholaspiazza@yahoo.com
  • jlandsawjlandsaw Posts: 2
    I was returning home tonight and divered that I have no headlights. AThe yellow marker lights come on and the driving lights will come on. I can pull the switch handle back on the sterring column and the brights come on but go off when I release the handle. I am leaving for Arizona in 2 days and need some serious help. Does anyone out there have any suggestions? HELP!!!!
  • mycar55mycar55 Posts: 1
    As I am just finding this forum am amazed that I am not alone on the myriad of problems I have had all these years . I still love the beauty of my '04 AWD Pacifica Touring but am crazed with the problemsssssss under warranty and not. Front end and brakes repeatedly. I've now had 4 batteries. I absolutely can't even open doors long enough to clean the car without having to start it repeatedly or jump it. It has never been for repairs without then needing a jump to take it home. What's with this electrical problem. AND as always... The HVAC is at an all time problem with the fan not coming on when outside temp is at it hottest in the 90's ...same happens in winter when it's cold. No fan...when it comes on it blow cold or hot as it should so it is not a freon problem nor just me. Help!
  • I have a 2005 Chrysler pacifica with the 3.8 v6 with 107,000 miles. Last week my cluster went dark and windshield wipers quit working. After check the fuses and cussing up a storm everything started to work again except for the check engine light. The local auto parts store hooked up their computer and gave me 2 codes U140 "Lost communication with body control module" and U110C "Lost fuel level message". I have searched the net for information but can't find anything. Is this gonna be a costly repair or is it just something that happens periodically? I would hate to have to buy another car since it is now paid for but I am really not inclined to drop a huge amount of money of fixing a car and then worry about being nickel and dimed to death. Any suggestion or repair guidance?
  • tbar2tbar2 Posts: 2
    Hi , READ this is lights flicker.......... I did the recall with my'05 years ago and the lights have been going off and on as well. They just Both went out and that's when I had to follow-up. Dealer played games with diagnostic charges, new bulbs,etc.. I took the housing out (2 screws on top) and when I pulled out the large casing the lights flickered. It's the wire harnesss as someone described above (from mexico,etc..) . I actually overheard the mechanic talk to the mgr that the harness was bad.... they are re-doing the recall. now to get my 300 bucks back from dealer who had to have seen them flicker when they diagnosed 2 times ....unreal... also, I was in the shop when they pulled out the light the third time to be sure they saw the flicker and could not LIE again.. you ALL may need to do the same... Don't we all own that company with our tax bailout ??? good luck and let me know what happens...
  • I have 2006 Chrysler Pacifica AWD. When the car idle the lights dim and lights on dash board dim along with the head lights. Also when I have the hazzard light flashing the dimming lights flash along with it. Any ideas on what is going on?
  • Hey my 04 is now having this exact problem. Did you find a solution?
  • I am having the same problem. Did you, your mechanic or dealer figure out what the issue is? Single mom to 3 here and would like to have my friend, who is a mechanic fix it, but I don't want to buy 8 different parts to figure out which one it is. Most electrical parts can't be returned. Any information would be so helpful and thank you in advance! - Stephanie
  • uuglyuugly Posts: 1
    edited April 2012
    My mom has an '04 Chrysler Pacifica. She got to my house today, as she was pulling in she said the light down by the shifter that comes on when you push it when you want to keep from skidding around (AND I believe ABS is what she's talking about) came on and then the flashers came on. She doesn't know why and the odds of her bumping both of these buttons and turning then on wld be pretty much impossible.

    We lost my dad in January of this yr, my mom is 76 yrs old. She's up and going and active, but on a VERY limited income. I promised my dad on his death bed it was OK to go, I wld take care of her. I know nothing about cars, just that mechanics will take advantage of us not knowing what's wrong. We don't have the finances for an expensive fix.

    PLEASE HELP!!
  • teresa24teresa24 Posts: 2
    I am having the exact same problem. I have a 2005 Chrysler Pacifica. I have 165,000 miles on my SUV & this is the 1st time this has happened help, please?
  • meeklo1meeklo1 Posts: 6
    Sorry to hear about your troubles, but when I first started taking my 05 Pacifica to Midas they had given me a report on the vehicle that informed customers of recalls and common problems. I remember there was something with an abs speed sensor being listed on there. If the engine light hasn't come on, then I would give the vehicle a park and see if it happens again. There has been funny business with my whole electrical system on the dash, and it goes away after giving it a park. I really hope this helps
  • meeklo1meeklo1 Posts: 6
    I'm unsure whether your having problems with the abs brake light, or if your dash lights have. gone completely black. In my case with the dash lights I turned the vehicle off for 20 minutes plus and the dash lights were back to normal. This vehicle has given me a few problems since, and i feel like it has something to do with the vehicles onboard computer. I just hope that wouldn't be it being that its expensive . I know its very irritating,and I hope this helps.
  • soh1soh1 Posts: 2
    My 2007 Pacifica touring has 75k miles, and recently sometimes when i start the engine, nothing happens. Key turns but No sound. Today, when it did not start, i set the key on ON position, pressed Brake pedal and shifted gear to Neutral and then turned the key, and car started right away.
    I had changed the battery 3 months ago from autozone, and asked them to check, and they told battery as well as self/starter is good. So I am thinking that there may be some switch in transmission that tells car if it is parked and ready to start, and if that switch is not properly engaged, then car does not start. Not sure though but shifting car into Neutral at least caused the car to start.
  • I have a 2005 Chrysler Pacifica with 169,000 miles on it. I too have had problems like that however now my lights blink rapidly at certain times, my brake light turns on and off at times, car acts like she wants to turn off but dosn;t turn off ...My mechanic stated that it was the electrical harnis that needs to be replaced. So that I am doing next weekend.
  • My daughters crappy Pacifica blows a headlight every few months. Take the two bolts out of the top and I then take a 2" wide putty knife and shove it in at the bottom where the lower catch is. This usually releases it. Then keeping the lower facia pushed down grab the sides and wiggle it forward. I usually replace a H7 lamp. There are 2 torx screws holding the lamp in, loosen them and twist it slightly and then the lamp plugs in. This is the worst design I have ever worked on. I wouldn't recommend this car to anyone I know. It drives good when it works but everything on it is problematic. We are 2 weeks into a ABS brake problem now.
  • Try giving the headlight a firm and stable bunt after removing the two screws up top, and that will work for removing the headlight assembly. As for the bulb, you don't need to loosen the torx screws. Twist the bulbs' metal base so that it slides freely, but remember the direction to loosen and tighten the bulb to the connector. Try using some electrical grease on the bulbs maybe. Hope this helps.
  • Don't have the PAC anymore but when I was changing the headlights every 6 months removing the light assembly became 2nd nature. What did happen then the alternator took out my new battery which was still under warranty. The tech said my alt was not putting out the correct sign wave. The quoted me $400 to replace. I did it for $165 and never had to change a headlight again. Only 2 more years but with the old alt that would have been 6 pairs.
  • thank you for your post, what was the end result. My Pacifica is having a very similar issue.
  • Hope this works it did for mine..try replacing the battery cable and connectors that go from battery to fuse box under the hood, the proper name for the fuse box is "integrated power control module" this can be stupid expensive for the module, like $1200-$1800 which is just the dealers way of ripping you.. You can not just go get one from a junk yard they are vin number specific but if you luck up you can get one for about $100 but its really hard part to find.. so back to the power wire that runs from battery to fuse box, they can be bought at any local parts store for under $20, have a mechanic do it if you are not sure what to do cause you will be messing with the $1200-$1800 part and if you screw it up you will not be able to get one very fast or cheap unless you are just super lucky.. but the symptoms in our car that it fixed was the flashing dash lights, the radio flickering, the car suddenly stalling, and the very heated battery, which could also lead to battery drained when you wake up.. hope this helps, it was a long process to figure it out but I am pretty sure the red power wire being replaced did it.
Sign In or Register to comment.