Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





GMC Yukon AC and Heat Questions

191011121315»

Comments

  • Would be very interested to hear what the dealer said. I have a 2004 with the same issue.
  • rkg1rkg1 Posts: 13
    PLEASE HELP:
    Problem: My 2002 Yukon XL wouldn't start (no cranking, nothing....). Dealer 1st said it was the alternator (1 yr old), then they said it was the battery (1 1/2 yrs old). They changed the battery.

    New Problems: Ever since they put in a new battery, I've had a series of different new problems.
    For example:
    1) The "ABS & Parking brake lights" display come on & off intermittently on my dash
    2) Front and rear wipers no longer work
    3) At first the A/C would not blow out of the front dash vents... then the next day they did work. Now a few days later... the left driver side blows cold out of the top & floor vents and the passenger (right) side blows HEAT out of the top & floor vents.

    The Dealer has said these are unrelated events. I don't agree.

    ANY advice as to what they might have done or how I can fix it??? I have a feeling it's just something they might have accidentally done or a fuse or something that can easily be fixed.... (I'm hoping : )

    ALL advice welcome. I want to bring it back ASAP.

    thanks!!!!!
  • rkg1rkg1 Posts: 13
    PLEASE HELP:
    Problem: My 2002 Yukon XL wouldn't start (no cranking, nothing....). Dealer 1st said it was the alternator (1 yr old), then they said it was the battery (1 1/2 yrs old). They changed the battery.

    New Problems: Ever since they put in a new battery, I've had a series of different new problems.
    For example:
    1) The "ABS & Parking brake lights" display come on & off intermittently on my dash
    2) Front and rear wipers no longer work
    3) At first the A/C would not blow out of the front dash vents... then the next day they did work. Now a few days later... the left driver side blows cold out of the top & floor vents and the passenger (right) side blows HEAT out of the top & floor vents.

    The Dealer has said these are unrelated events. I don't agree.

    ANY advice as to what they might have done or how I can fix it??? I have a feeling it's just something they might have accidentally done or a fuse or something that can easily be fixed.... (I'm hoping : )

    ALL advice welcome. I want to bring it back ASAP, but everyday problems seem to come and go randomly.

    thanks!!!!!
  • my front ac works fine, its the rear climate control that does not work the fan doesnt blow cold or hot air im assuming its a fuse but i am unsure of which one to get any help would be greatly appreciated
  • I have a 2000 Yukon XL. The front passanger side blows cold air in the winter but the rest of the vehicle gets heat.
  • I have the same problem. Did you have a fix.
  • chrisj1954chrisj1954 Posts: 1
    edited December 2013
    I have a 2003 Yukon SLT I bought used. It has 155K miles. It will not put out heat to the back seating areas. I spent a half hour in the Yukon with the owner's manual trying to see if I could figure it out on my own.

    The fan and blowers work great, I've got all the controls set according to what the owners manual says, but no hot air, even with the heat turned all the way up. It's like the controls for the rear and far rear are set on permanent A/C. The dealer we bought it from says it might be a solenoid, but I am hoping to not take it to a repair shop if I can help it. Does anybody have any ideas? I LOVE my Yukon except for this.

    Thanks for any help
  • doneildoneil Posts: 10
    Read this thread from the GMC/Tahoe/Yukon Forum. I'd be willing to bet it's the Vent Door Actuator that is failing. Replacement part is less than $50 on eBay or $250 from the dealer, plus labor.

    http://www.tahoeyukonforum.com/forum/showthread.php?t=17741

    Good luck...
  • ok so i the heater blows cold air.. we have fixed the leak in the radiator and changed the thermastat and the lines r getting hot that r goin to and from the heater core.. a/c works great but cant get the heat to work.. the rear heater is not workin either.. but we had to pull the fuse on the rear cause it would run when the car was off..
  • Guys,

    I really don't know how to describe this but I will do my best. In the winter months I have to park my Tahoe outside in the cold. When I start the Tahoe I get a screeching sound that is unbelievably loud for the entire length of time that the door chimes would be on. If the radio is on it will just continue screeching. Once the Tahoe warms up or on days that it is not cold, the Tahoe just does the normal chime.

    Does anyone know how to fix this or what it might be? It will scare the crap out of you and it is very annoying. I have had the dealership look at it but by the time I drive it to the dealership the Tahoe has warmed up and it won't do it any longer.

    Almost like a sensor is stuck (due to being cold) and then starts working. Any help would be appreciated.
Sign In or Register to comment.