Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





HHR Transmission Questions

2

Comments

  • Did your front Stabilizer break? I had a clunking noise umder my HHR and can't find. :confuse:
  • My key has been sticking and it won't work until I jiggle the shifter lever.

    Now I am having that intermittent "T/C off light + hard shifting" problem. It goes away if I shut it off and returns sometime during driving.

    totally unrelated, the aux input sometimes sounds 'tinny' regardless of which device I use. it happened today at the same time [about] as the T/C light reappeared.

    I am planning on a trip to the dealer and I hope he can fix it.

    I have been reading that MANY people are having this problem. It sounds like a recall is in order!
    :sick: :confuse:
  • vwronvwron Posts: 2
    I HAVE A 2007 HHR 2LT, MY LIGHTS ARE NOT COMMING ON BUT,RECENTLY MY TRANS.STARTED SHIFTING HARSH/SOLID WITH LIGHT THROTTLE PRESSURE, 1st TO 2nd SHIFTS.1 WEEK LATER 2nd TO 3rd AND 3rd TO 4th SHIFTS SLIPPING BAD.WITHOUT MOVING THROTTLE RPMS GO TO 4000. 2 DAYS LATER NEW TRANS. TOOK 2 WEEKS. ONLY 31,000 MILES
  • vwronvwron Posts: 2
    I HAVE 2007 HHR 2LT 31,000 MILES HAS REMOTE START BUT,IT DID SAME THING SINCE 2nd DAY I HAD IT. SOMETIMES WHEN STARTING KEY OR REMOTE,AS ENGINE STARTS CAR NUDGES FORWARD APPROX.1 INCH,THEN PARK GEAR GOES CLUNK.DID THIS RANDEMLY.DEALER SAID DON'T WORRY ABOUT IT UNLESS IT GETS WORSE OR BECOMES A PROBLEM. 2 YEARS AND IT BECAME A PROBLEM.FIRST GEAR CHANGE HARD/HARSH 1 WEEK LATER 2 AND 3 GEAR CHANGE SLIPS BAD.2 DAYS LATER AT DEALER TRANSMISSION WASTED,NEEDED COMPLETE NEW TRANS. NO MORE CLUNK WHEN STARTING.KEEPING FINGERS CROSSED. LOVE THE HHR GREAT CAR
  • Any one having issues with engine RPM going up and down whicle is in motion when traveling 45KPH (25mph)?. My 2008 H has developed a nasty little twitch. It feels like the transmission wants to shift and accellerate with out my approval, however I do not want to. If I travel at 40 kmh, the twitch does not occur nor if i travel at 50kmh. But at 45 kmh a rocking motion occurs, Vvvvv, Vvvvv, Vvvvv, Vvvvv until I decrease or increase the speed, by 5kmh. My foot is as steady as can be on the accelorator however, The up/down RPM motion does not occur if I ingage the cruise control, only when I use the gas pedal. It may not even be the tranny,

    Any Suggestions??

    Also, i Truly appriciate my H. For you HHR fans, I just returned from the 2009 Auto show in Detoit, and the 2010 "Orlando", will be replacing the HHR , and is a real catch in my opinion. The Windsheild is larger for increased visablilty and a third row, yes third row of seating is now available. Only The Euopean models will have a diesel engine (option). Pretty neat eh!
  • I think GM fixed my problem. Yes, I too, had the T/C light come on with rough shifting then maybe (or maybe not) the check engine light would come on after a few miles. Then I'd stop/park and when I'd restart the T/C light was off but check engine light would stay on. Then ALL lights would be off ... then all of a sudden T/C light ... then the check engine ... same $hit all over again. Here is how my problem was fixed.
    1st time! I paid 100.00 to reflash my EBCM, PCM and TCM modules. They said they were receiving a bunch of corrupt data which is why they recommended it. Just before I got back to work the T/C came back on and engine light. So I took it back.
    2nd time (the charm)- They said my Exhaust Cam Actuator was inoperable. They replaced it for $200.00. I drove the HHR for a couple days ... HOT DANG!!! I think it's fixed!!!
  • 87silver87silver Posts: 9
    2 methods of repair:

    1) Simple adjustment of the shift interlock mechanism.

    or

    2) Replace the shift control assembly.
  • redgeminiparedgeminipa Posts: 10
    I had a similar problem with mine that started at around 2,100 miles, but no check engine light and my TC Off light only came on when it was in Park sitting at idle. My dealer worked with me as best they could. The key is to get it into the dealer while the TC Off light is still on. DO NOT turn off the car. I got mine into the dealer with the light on, they pulled 4 codes, but service work stopped there and was told the District Service Manager refused to allow them to work on my car anymore since I didn't buy it in this district. That's when I proceeded with Lemon Law and won a partial refund since I was under the 1 year 12k miles under PA Lemon Law terms. Best of luck to you. I would still have mine today if my dealer could've fixed the problems. But, I was tired of dealing with it and traded it in after I won the settlement. :lemon:
  • egadgetguyegadgetguy Posts: 7
    Please let us know if this was the repair. I am having the same problem still.
  • egadgetguyegadgetguy Posts: 7
    [quote]
    #29 of 31 Re: Traction Control System & Check Engine Light [redgeminipa] by harryhotrod Mar 04, 2009 (7:40 pm)
    Replying to: redgeminipa (Nov 30, 2008 8:49 pm)

    I think GM fixed my problem. Yes, I too, had the T/C light come on with rough shifting then maybe (or maybe not) the check engine light would come on after a few miles. Then I'd stop/park and when I'd restart the T/C light was off but check engine light would stay on. Then ALL lights would be off ... then all of a sudden T/C light ... then the check engine ... same $hit all over again. Here is how my problem was fixed.
    1st time! I paid 100.00 to reflash my EBCM, PCM and TCM modules. They said they were receiving a bunch of corrupt data which is why they recommended it. Just before I got back to work the T/C came back on and engine light. So I took it back.
    2nd time (the charm)- They said my Exhaust Cam Actuator was inoperable. They replaced it for $200.00. I drove the HHR for a couple days ... HOT DANG!!! I think it's fixed!!!
    [/quote]
    Please let us know if this was the repair. I am having the same problem still.
  • I have just purchased our 2007 2.4l HHR and we adore this car! Hearing the same defect car after car IS scaring me though!!! If I am not mistaken though, just about every car has its problems.
    My questions are 1) I heard something on this forum avout our radiators getting holes punched in them easily and some kind of cover we can buy to prevent this!? Now I ccant find where I read that. Can anyone help me with that?

    2) A neighbor told me that CHevy makes a 100,000 mile spark plug!! I told him he was full of it and he said if I dont believe him to call the company and ask. Well wouldnt that be somewhere in the manual if it were true? Has anyone else heard of such a thing!?

    3) Mu BIGGEST complaint is Im not getting near the gas milage as everyone else in this forum. Im getting 18-20 at BEST in city, and have never seen better than 26 on the highway. Could something be wrong with MY HHR? We JUST bought it 3 weeks or so ago so I want to be sure while it is still "new" off the lot.

    Thanks to everyone in advance for any help they can give us. We are proud of our car and if we can fix this gas problem will be HHr owners for a long time to come :shades: .

    Sincerly
    Mrs H
  • poncho167poncho167 Posts: 1,178
    I replied to your mileage issue under the mileage catagory along with comments about 100,000 mile plugs that are produced by a couple companies.
  • I finally took my HHR in for the T/C light problem. IT'S FIXED!!!

    I was having it more often. First the traction control light, later, the check engine light, then no T/c light, later no engine light, then the whole thing would start over.

    The code was Exhaust Cam Actuator. They replaced it for $141, [I paid $100 deductable] and it's been a week with no problems. Since it was happening every day, I believe it's fixed!

    Thanks guys! :D
  • I recently experienced the same problem.
    I did this, I found that the tire pressure was not the same in all tires, I put them all to 40# and haven't had the TC light come back on and it shifts fine again. The check engine light is still on but have been told that it must be reset??? I will take it in and have it checked out but expect that I will be told that nothings wrong. The parts store had a device to reset lights, wanted $75 for it, don.t think it,s worth it.
    Some parts stores will do it free to sell you replacement parts, will check this out also.
  • After dealing with this problem for several months, and thinking it was solved, only to have it return within a few short days, it has now been gone for almost four months. The fix I reported in my previous post, that being 'Exhaust Cam Actuator' did the trick.
    :shades:
  • hhrsshhrss Posts: 1
    I am having a recurring problem moving my automatic transmission shift lever from Park to any other gear. I live in Arizona and my car is a 2009 HHR SS. This problem just started when the weather has turned colder (it was 39 this morning and it took me over 30 minutes to be able to drive the car). I read the instructions in the owners manual and followed them which eventually seems to work but not always.
    Is this a weather-related issue (cold vs warm) or something else? I never had a problem in weather above 75 way up to 110.

    I have 9800 miles on HHR. Is there something the dealer can do to help? I have not been to the dealer yet.
  • ray80ray80 Posts: 1,233
    Hhmm I don't think it would be weather related. Are you using the overide thing to get it to work? If so it may be an issue with Brake Transaxle Shift Interlock. Are you parking on any kind of incline without using the parking brake before putting into park (could cause pawl in tranny to be sorta locked)?
  • jodilynmjodilynm Posts: 1
    What was wrong with your car? I have an 06 LT2 with 53k also and it just started the other day. it always happens when I drive over the same bumps in the road...weird.
  • jesusjrjesusjr Posts: 1
    Once I have my 2006 HHR's AC on for about 10-20 minutes, whenever the automatic transmission shifts gears, there is a kick when shifting to another gear. The strongest kick is from 1st to 2nd. When I turn my car off for a while and restart my car, often the problem goes. Often it stays. I took it to the dealership and they just drove it a while and did not find a problem. I'm going to Baltimore (9 hours away) in about 4 days and do not want to run into a problem. Thank you for your valued assistance!!!!!!!!
  • ray80ray80 Posts: 1,233
    On my 06 and at least a few others there was an issue related to A/C being overcharged with refrigerant. Mine is manual tranny, but what I noticed was very noticeable sudden engine performance degradation when A/C was on max (perhaps I had it on recirc also). This would happen after it had been on for a period of time. I suggested it might be an overfill when I took it to dealer and they did whatever they do and hasn't returned since.
2
Sign In or Register to comment.