Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Buick Lucerne Electrical/Lighting

1235

Comments

  • imidazol97imidazol97 Crossroads of America: I70 & I75Posts: 18,052
    If the dealer and Gm are asking or your car to duplicate the problem it sounds like they are trying to find what is happening.

    Did you buy the car new? How many miles were on the odometer at that time?

    When the car dies the motor stops turning and the power steering pump and the power brakes are gone. There is vacuum left in the power brake assist unit so one application down on the pedal should be used to stop the car without letting up again. Letting up depletes more of the vacuum and the next press down gets less assist force.

    The car should not stop with a lot of force slowing it down: it should coast losing speed gradually if the engine dies. A force slowing it down rapidly enough to break a motor mount sounds like a transmission problem.

    The engine light turning on steady without flashing when filling up would be a pollution system related problem. If it goes out after a few days, is that when the tank level drops below 3/4? The pollution system for fuel vapors on my Buicks checks for leaks when the tank is between 1/4 and 3/4 full and a couple of other conditions are met, one of which is a lukewarm restart on the motor. If that's when it turns off, your problem is clearly with a sensor or relay in the fuel vapor parts which includes a carbon cannister.

    Has the dealer suggested just keeping the car for a few days and having a mechanic drive it as their own until symtpoms happen again? They should give you a loaner vehicle or one out of used car inventory to drive and use yours. Once the mechanic felt the stop that you have tried to describe as being a quick slowdown, they would know where to start looking.
  • jr456jr456 Posts: 3
    08 Lucerne 39k. Occasionally the car will not start. Attempting to start it makes a noise like a chirping sound. Then nothing. Multiple attempts and 10 to 20 minutes later the car will start and run great. Happens 2-3 months apart. Dealer can't fix it because it is intermittent and they can't get it to do it. Has anyone else had this type of problem?
  • Kirstie_HKirstie_H Posts: 10,824
    You might want to post this as a question in our Answers section:
    http://answers.edmunds.com

    I think you're more likely to get feedback there.

    MODERATOR
    Need help navigating? kirstie_h@edmunds.com - or send a private message by clicking on my name.
    Share your vehicle reviews

  • gmcustsvcgmcustsvc Posts: 4,057
    jr456,
    Can you please email me directly? Please include your contact information, VIN, current mileage, and involved dealer.
    Christina
    GM Customer Service
  • jrorrajrorra Posts: 2
    Purchased a oxygen machine which has a DC adaptor and connects to the accessory outlet which is fused at 20A. The adaptor keeps blowing it’s fuse (10A) and the black box is extremely hot. Vendor says the car has a limiter in both the cigar outlets which causes the problem. Buick dealer provided a schematic of both circuits which shows no limiters and tells me the problem is the adaptor is insufficient to handle the electric requirements of the machine. Don’t know where to turn next. Any help would be appreciated.
  • imidazol97imidazol97 Crossroads of America: I70 & I75Posts: 18,052
    I would try the black box adapter in another vehicle's accessory power plug. If the fuse blows again, it's obviously the black box adapter's problem.
  • ricradricrad Posts: 3
    I have a 08 cxl since new and it has been burning oil since new. My dealer has indicated that an acceptable oil use is 1 litre every 5000 kms. I find that burning of oil very unusual and question the dealers integrity.
    Does anyone have the same problem?
  • gmcustsvcgmcustsvc Posts: 4,057
    ricrad,

    To better assist, where are you currently located so that I may direct you to the correct customer assistance center?

    Thank you,
    Caron, GM Customer Service
  • ricradricrad Posts: 3
    Caron,
    Thanks for your reply. I am located near London, Ontario, CANADA
  • ricradricrad Posts: 3
    Caron,

    Have you had any success in locating the proper personnel?
  • gmcustsvcgmcustsvc Posts: 4,057
    ricrad,

    I apologize; I did not see your response. I would encourage you to contact GM of Canada at 1-800-263-3777. Hours: M-F 7:30am - 11:30pm, Sat 7:30am - 6:00 EST.

    Thank you,
    Caron, GM Customer Service
  • darenbdarenb Posts: 2
    An update on Buick Lucerne battery problems. Since this problem occured; I bought a new battery and trickle charger. An auto service dealer stated the old battery had a bad cell. Now: When ever the car is sitting for more than three days I put the battery on a trickle charger and have not had any more problems with a dead battery. I think a trickle charger is the solution until Buick can redesign the electrical systems.

    As to your question about not being able to remove the key. First time this has ever happened to me in the 35 years of driving! Tried moving steering wheel, shifter etc. Very strange. Feel fortunate this happened at home.
  • I am babysitting my son's car and after 1 week sitting here it will not start. . .no sound and key stuck in ignition. Would not start w/jump from battery charger. Original battery. Got the seat out, but bat looks complicated with lots of connections.

    Can anyone send directions, step by step? Manual not helpful and app $300 for dealer to do it, plus towing. Autozone has bat for $140.

    Thank you,
    Lucerne Granny
  • After returning home from extended out of town say, I reconnected the negative battery terminal per manual and attempted to start my garaged '06 Lucerne CX - but not a peep out of the starter and the key wouldn't return to the OFF position, so can't even get it out of the ignition. Battery seems to have plenty of juice though (strong headlights, lots of dash panel lights come on, altho dome & map lights won't). I've done this routine for the past several years without incident. What happened?! Quirk of security system? ...
  • I had a similar problem. I am not sure if it was coincidental with the cooler temp. My 2008 Lucerne's 3rd light would stay on and the Cruise control stopped working. The dealer fixed the cruise control and the light. About 1.5 years later, the 3rd light would stay on again (But cruise control worked). I took it back to the dealer and they said the Brake system needed to be recalibrated. my car is still under warranty so everything was covered. Hope this helps....
  • Andharris,

    It’s great to hear that your dealership took care of things for you! If we can ever be of assistance, either helping work with a dealership towards a resolution or looking into warranty/recall information on your vehicle, we’re only an email away.

    Best,
    Sarah
    GM Customer Service
  • My hard working mom bought a used 2006 Buick Lucerne with 50,000 miles on Presidents day Feb. 2011 from a local Ford dealership. Car had new Cooper tires on it. Classy looking vehicle. Since then, first week rear tire kept loosing air, tire pressure light activated on dashboard. Took car back and they put 2 used Michelin tires on the rear of the car. Mom only drives the car in town, mainly to work. She says the tire pressure light keeps turning on every once in awhile. So I take her car to fill with prpoer air pressure and reset the air pressure light. On Sept 11, 2011 borrowed her car to take a 2 hour drive out of town. A half hour into trip the right rear tire blew out on the side wall of the tire. It was a Sunday and it blewout right when I turned onto street of a super Walmart that had a tire center open. Bought a new General tire. No Cooper or Michelin tires sold at Walmart or not in stock. Second week of Nov. 2011 mom took her 2006 Lucerne with 53,800 miles on vehicle in for an oil change at a Union 76 station here in town. The mechanic said battery needs to be replaced not charging properly, brakes need to be flushed and motor mounts need to be changed immediately. Took car back to Ford dealer where car was purchased and they checked it out. They replaced only the transmission side motor mount and said no need to flush brake fluid and battery was charging properly. Charged her $200 for a new transmission side motor mount. They said the vehicle check at time of purchase did not show any problems with the motor mounts at that time. Today, Dec. 7, 2011 mom said that when she drove home from work the engine light came on and she heard rattling underneath the vehicle. I took the car for a short test drive tonight and sure enough the engine light came on when car was started and throughout test drive, including slight rattling underneath vehicle. The engine light turned off just as I was turning into the driveway after the test drive. Car check showed the vehicle had no previous accidents and only original owner owned the vehicle. What was the outcome of your situation?
  • We bought this Lucerne brand new in May 2006. First problems, driver side door handle came off in my hand - not once, but twice - dealer said it was a design flaw. Then problem with brake lights, turning signals, etc. - Dealer took care of that. Now that we are out of warranty, the battery is giving us a headache. If I don't drive the car for a couple of days - the battery is dead. Nothing works. The first week in October we were going on a trip and packed up the car, got in and nothing happened. Battery deader than a door nail. Took it to the local dealer and he said battery had a bad cell - we would have to buy a new battery. We did. Drove 500 miles to GA,
    parked the car for one day, went out to start out trip to the mountains - car wouldn' start, dead battery. Had to call AAA to get it started - went to dealership in Gainesville, GA - thinks we have a bad battery. We just bought a new one! We got back home to FL - car sits for two days and is dead again. Called our local dealership and he says bring it back in. He checks every electrical thing he can think of - and says it's the radio. Wants to charge us $600 for a new radio...we told him no...just take out the fuses. This works....but we can't use the radio. Also, bad rattle underneath car on passenger side. Sounds like something is really loose...but they can't find anything. I loved the Park Avenues that I have been driving for years....but I'm getting really aggravated with this car. I am looking around at other cars rather than the Buick....and I hate that...I want my Buick, but my patience is running thin.
Sign In or Register to comment.