Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Ford F-Series Stalling and No Start Problems

1235»

Comments

  • I have a 2002 f250, 5.4, auto, 4x4, it runs fine down the road. When I start it, and it warms, sometimes it will idle, when I put it in gear,( drive or reverse) it will cut off. When on the solus scanner, every time it cuts off it gives a output speed sensor code. Have replace the speed sensors (trans and rear), iac is new. Anyone have an idea,it will be appreciated.
  • I just purchased a 02 Ford F350 with the triton gas engine (225,000 miles). I have put about 100 miles on it and now it stalls out at 30 to 40 mph. It seems as if it is not getting the fuel it needs. When I push the petal to the floor the engine makes a poping noise. If I barely mash the petal I can keep the rpm around 2000 and 30 to 40 mph but after that it just stalls. ANY SUGGESTIONS?
  • I am having the same problem i have a 2002 f250 power stroke just replaced the fuel pressure regulator this week end but no luck still the same old problem any suggestions could it be the injectors maybe leaking please help
  • cat528, I have the same problem with 2003 F250 6.0 diesel, did you ever solve the problem? If so, please provide the solution.
  • having same problem with my truck replaced the rear speed sensor and same problem runs fine soon as u put in gear shus off what did u find with your the help would by sweet
  • 2001 f-250 v-10 runs fine put it in gear starts reving and shuts off and overdrive light is flashing I replaced rear output speed sensor and it still does the same thing any ideas
  • I own a f350 6.0 reg cab pick up, four months ago the truck started to shut down while I let off the accelerator. So I took it to a local shop so called injector specialist, they told me replacing all the injectors would fix the problem. Here I am 4 months later and still experiencing the same problem after spending nearly 15k on repairs. The problem would occur every other day, so I reached out to the injectors specialist. They told me that the FICUM was bad(keep in mind every other day it was something different) then bad cam sensor, bad harness for sensors, wiring harness for injectors, egr cooler, second set of injectors, O'rings, no oil pressure. I could go on but, Sunday it did it again when it died for the 20th time! Called them again and they quoted me $3100 to replace the high oil pressure pump. So I took it to a different tech across town and he installed the pump today for $200. So the problem continues. Can anyone help. Please!!!!
  • I own a f350 6.0 reg cab pick up, four months ago the truck started to shut down while I let off the accelerator. So I took it to a local shop so called injector specialist, they told me replacing all the injectors would fix the problem. Here I am 4 months later and still experiencing the same problem after spending nearly 15k on repairs. The problem would occur every other day, so I reached out to the injectors specialist. They told me that the FICUM was bad(keep in mind every other day it was something different) then bad cam sensor, bad harness for sensors, wiring harness for injectors, egr cooler, second set of injectors, O'rings, no oil pressure. I could go on but, Sunday it did it again when it died for the 20th time! Called them again and they quoted me $3100 to replace the high oil pressure pump. So I took it to a different tech across town and he installed the pump today for $200. So the problem continues after they guessed several times, and used my truck as a Guinea pig . Can anyone help. Please!!!!
  • At my wits end with this truck....Inherited this truck after my dad passed away.

    Last February (2011) we had a horrific freeze which cause the diesel to gel, even with anti-gel in it (-40F). It hasn't ran right since. It started out to where you could drive for a ways before it would mess up, now you can't even make it a mile down the road.

    It idle's ok and runs ok at speeds up to 20mph ish. After that, it starts cutting out like it is running out of fuel. If you let it set for about 5 minutes, it will start up and run again for a mile or so.

    We have replaced fuel filter, and fuel pump with no success. Dropped the fuel tank where we found the sock floating in black gunk. Completely drained, cleaned, blowed the air out of the lines, and filled back up with fresh fuel. Ran really good. Drove it to work (50 miles),ran it at 65-70 mph, ran wonderful. About 7 miles heading back home, it started messing up again, doing the same thing. Thought maybe there was some residual gunk that broke up, replaced the fuel filter again, still nothing. Drained the oil from the high pressure oil pump which was extremely thick, ran 4 cycles of fresh oil in it. and replaced the injection pressure regulator valve....Still nothing.....

    Out of ideas but really need the truck back ASAP
  • davidiodavidio Posts: 1
    It did this a week or so ago but after running rough it straightened out and ran ok. Today it stalled and won't restart. Fuel filter? Cam sensor? No indicator lights are on. Could it be a fuse?
  • My 2002 F-250 Diesel 7.3 turbo stalls while driving after about 10 minutes. I wait a few hours, it starts again but after ten min, it stalls again. I had the Cam sensor replaced and it still stalled on the way home from the mechanic. Please help. They gave me two codes it spit out but couldn't tell me for sure which one it would be. P0605, P0340, I don't have thousands of dollars to put out on things it could be. The tach does not move when I try to restart it either. They did tell me the oil pan was leaking, front crank seal and the gasket on the high pressure pump is leaking and the water pump is starting to leak which I will fix. It has 200,000 miles on it so I know things are bound to happen but I just can't figure this one out. Any suggestions?
  • I'm having the same issue. Did you figure out what the problem was?
  • I have a friend that has a 97 F350 with a 460 that he can drive for close to 100 miles straight and it dies. He can have it towed or let it sit for a few hours and it will start back. He has taken it to mechanic but everything seems to be fine until u drive it 100 miles straight. plugs, wires, cap and button have been replaced. we tested the ignition control module and it was fine. He was told possible fuel pump problem, but in my 6 years of selling parts I have not heard of a fuel pump shutting down after 100 miles and then start working again after a few hours. Anyone had this happen or know of anyone who has or have any ideas as to what it could be? I'm kinda leaning toward possible computer problem but I'm no mechanic just parts guy.
1235»
Sign In or Register to comment.