Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Infiniti QX4

1100101102103105

Comments

  • kyfdxkyfdx Posts: 27,671
    Your description would lead me to think it's warped brake rotors...

    MODERATOR
    Prices Paid, Lease Questions, SUVs

  • azotos19azotos19 Posts: 2
    warped brakes because of the shaking that my steering wheel makes?
  • kyfdxkyfdx Posts: 27,671
    Yes... you stated that it happens when you apply the brakes... Your steering wheel/rack is attached to the front wheels.. If they shimmy during braking, that will be transferred to the steering wheel..

    That's the first place I would look, anyway..

    MODERATOR
    Prices Paid, Lease Questions, SUVs

  • My QX4 had a similar issue. Try tapping the fan motor located on the lower passenger side of the footwell. If the fan turns back on, replace the blower motor. I'd get one from Nissan online as it has the correct connector and you won't have to splice the wires and fan. The replacement should take about 30 min.
  • I just bought a 2001 Qx4. The analog clock seems to be working but I can't set it. It is the type with a stem at the lower right side. I have been told that if you turn the stem it should set the clock, but it does not do anything. I assume that, even though there is no obvious damage, that someone has messed it up.

    My question is: am I just doing something wrong and there is some trick to setting it with this stem. If not is there some place I can buy a clock.

    Thanks
  • attavanattavan Posts: 12
    I don't believe you're doing anything wrong. I just checked my own clock. I was able to change the setting by applying a twist motion. I also tried it by simultaneously pushing inward. Maybe your model is different. Did you try simultaneously pushing inward?

    Attavan
  • Yes I did try doing both simultaneously with no result. I think I have to assume the clock stem is messed up. Do you or anyone happen to know where I can buy a replacement for the clock?

    Thanks
  • attavanattavan Posts: 12
    Sorry, I don't.
  • I have had an 01 infiniti qx4 for two years and had to replace the 6 cd, am/fm, tape, radio three times and now will be the fourth time! The cd promps an "error 2" message, the cd's will not eject nor play. Researching this on the net, I have descovered that many, many others have had this same issue with the Nissan/Infiniti, Clarion/Bose Radio/6 cd changer on multiple occasions. Are there others in this forum that have had these same issues?
  • I experienced the same problem. A cd is stuck and can't be ejected. Too expensive to repair. When I start the car I have to listen to a buzzing sound from the cd player. My one and only complaint on this car that I bought new.

    Attavan
  • steverstever YooperlandPosts: 40,012
    edited December 2011
    May want to try the tips in the How to Remove a Stuck CD discussion. Won't help a dead player but maybe you can get rid of the buzz.

    Moderator
    Need help navigating? stever@edmunds.com - or send a private message by clicking on my name.

  • I have a 2001 QX4 with 181,000 miles. The car is in great shape considering the mileage, but I recently have experienced a slight vibration when accelerating. It's not bad - yet. Vibrations always get worse over time, so I want to deal with it ASAP. I would appreciate any advise on this.
    Thanks!
  • jr5280jr5280 Posts: 1
    What is the correct battery group number for the 2001 QX4 3.5L? Various battery sellers have indicated groups 24, 24F, 25 and 26.
  • jiaminjiamin Posts: 556
    During normal driving, I can hear some light squeak from under the car. When I press down at four corners to check the suspensions, not squeak like that. I am guessing the car lacks lubrication somewhere, some pivot?
  • griffk66griffk66 Posts: 1
    My driver side power seat on my 2001 QX4 will not go back and foward...Infiniti says its $1200 to replace/install I cant see paying that kind of money on a vehicle worth about 6k and is 11years old...Has anyone else had this problem if so where did u find the replacement motor. Im is St. Louis Mo...btw I tried tapping on the motor and it didnt work..
  • mambomanmamboman Posts: 2
    It's encouraging to see QX4's running strong for over a decade, and how they are still very popular with almost "cult" status. I had a $38,000 2001 PF LE and loved it, but always figured I settled for the Nissan (at the time, the LE was already stretching my budget, the QX4 was another $6000). Fast forward 10 years later, I'm buying a 2002 QX4 with 40,000 miles on it for a little over $14,000. I know, I payed WAYY too much, right? I'm ok with paying a few thousand extra for an older QX4 that still looks new, instead of a $8000 one with 200,000+ miles on it. I bought it for my business, so that I don't have to mile-out my personal $40,000+ cars.

    Anyway, I pick it up in a couple of days and I'm actually as excited about the QX4 as I was when I bought my first Porsche.
  • ccuserccuser Posts: 3
    I came across this forum while researching replacement car.
    I wanted to put good words on 2000 QX4 with 191k. As 9+yr owner of Qx4, it was reliable car to have. Never had any major break down. It is mechanical car (vs newer elec. sensor driven designs).

    It is still running greatl. I enjoyed but it is time to refresh car.
  • pcteddybpcteddyb Posts: 1
    I have a 2002 QX4 with 75k miles that is vibrating like crazy (you can see/feel in the wheel and feel in the seat) above 60. Below 60 good, 65-70 really bad, back to 60 good. Tires have 8500 miles on them (Michelin Latitude Tours). Recent Alignment. Recent Balancing (twice). This is a new thing happening since last rotation/alignment 2 weeks ago. Infiniti said they could not recreate the issue (don't know how that could be, but... Master Technician what can you say?). Anyone had this experience and what did the issue turn out to be?
  • attavanattavan Posts: 12
    Hard to believe Infiniti could not recreate the symptom. I have a 2001 and have not experienced the vibration.
  • mambomanmamboman Posts: 2
    I had the same problem with my 2002 QX4 between 60-70 MPH. The problem was solved by a simple wheel balancing. You mentioned "This is a new thing happening since last rotation/alignment 2 weeks ago". It sounds like the balancing weights came off a wheel during the rotation. I'd take the vehicle to a different tire/wheel shop and get them to spin the wheels on their balancer.
Sign In or Register to comment.