Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Did you get a great deal? Let us know in the Values & Prices Paid section!
Meet your fellow owners in our Owners Clubs

Ford Escape Hybrid - A/C Problems help

mhabib1994mhabib1994 Posts: 1
edited June 2015 in Ford
Last year I was my compressor has failed, and I got it changed. The guy at the shop told me there was a leak in my low pressure side? Or was it the high. It was the smaller of the two pipes, but he then insisted it was fine. This year around May I lost all my freon, and the car a/c was blowing hot. I went, they just filled up the freon. I went back again last week, and the guy said it was the pipe. Got the pipe replaced, and now a/c blew cold ish air for 2 days. then went completely hot, but compressor runs. Went back, idk what they did but after 5 minutes the a/c line was cold and I had cold air. They said my compressor was going bad again thats why i didn't have cold air. but wtf? The a/c works fine currently, but I know the problem will come back.

NOW I notice this new sound. When the a/c is at max, there is no problem.
however, when the a/c isn't maxed out there is cold air for about 5 minutes, then this PSHH sound gas escaping? Or pressure release sound, and the compressor stops for 5-10 seconds, and warm air blows. Then it goes back to normal. I was wondering what might this be? Accumulator? Expansion valve? Or is it the sensor? Also, if there are any part #'s given that would be nice too, as I like buying my own parts. Thanks.
Sign In or Register to comment.