Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Have you recently purchased a new minivan? A reporter would like to talk to you; please reach out to [email protected] by July 2 for more details.
Did you get a great deal? Let us know in the Values & Prices Paid section!
Meet your fellow owners in our Owners Clubs

stabilitrack on 06 trailblazer just came on, why?

greywolfe57greywolfe57 TNPosts: 2
edited February 10 in Chevrolet
I just had to replace my ignition key and the FOB. The FOB programed just as instructed on GM site and the key works just fine, no chip in key. Now when I got in it and headed down the road the stabilitrack light comes on. The only thing done was the program of the new FOB and new key so I am thinking something to do with that but just what I don't know because the manual is very vague on the issue. Could it be the steering wheel sensor with the new key? Any guidance is appreciated, thanks in advance. Greywolfe57

Answers

  • PF_FlyerPF_Flyer Pennsylvania Furnace, PAPosts: 9,008
    Could be the ignition key change, but you'll probably need to get the codes read to find out what's going on. It may just be a coincidence that the problem came up after the key change. Poking around online, I'm seeing chatter about the steering wheel sensor being a common cause.

    Edmunds Moderator

    Need some roadside assistance? [email protected] - or send a private message by clicking on my name.

    Just purchased or leased a vehicle? Write your own vehicle review

    Meet your fellow owners and discuss your vehicles in our Owners Clubs

  • thanks for the feedback. I did check with the local dealer and was informed that this could happen and was just a temporary issue when reprograming a new FOB and KEY. the system could take up to 24 hours to recognize the new components which evidently is what happened as the next day the light was off and has not illuminated since. thanks again for responding.

Sign In or Register to comment.