Blazer 4wd problem

madmanmadman Member Posts: 3
edited March 16 in Chevrolet
I have a 2000 Chevy Blazer with around 150,000 miles.......4 button 4wd .....all buttons work when sitting still and can hear everthing working as it should. Goes into Auto 4hi 4lo..and shifts back out while sitting still. Can engage Auto and 4hi while moving and all is fine, then about 100 yds down the road the service 4wd light comes on!! Then I can't shift it out of any function unless I stop and put car in neutral, shut engine off and then restart and push 2wd and it goes back in to 2wd. I have replaced dash switch, encoder motor, and cleaned ECCM connections. Actuator appears to be working as it should. I have unhooked the battery and went thru all of the Helpful troubleshooting forums and havent been able to find a solution,

Best Answer

  • thecardoc3thecardoc3 Member Posts: 5,427
    Accepted Answer
    madman said:

    guess it sounds like I should to to the dealer......Been there once and seems like they werent interested in helping me.

    It doesn't take a dealer to have the right tools to help diagnose this. Lot's of independent shops can handle this.

Answers

  • thecardoc3thecardoc3 Member Posts: 5,427
    Are there any codes being set in the transfer case control module? Has anyone driven this and watched the encoder motor switch data on the scan tool?
  • madmanmadman Member Posts: 3
    No I havent found someone with a scan tool yet......guess it sounds like I should to to the dealer......Been there once and seems like they werent interested in helping me.
  • madmanmadman Member Posts: 3
    Okay thank you for your help.....I will check with some independent shops.
Sign In or Register to comment.