Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Lincoln Navigator Maintenance and Repair

18911131427

Comments

  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    Hey I was able to fix the air suspension, was an easy fix. After lifting up the Navi so that I could get underneath, and removing the front left wheel, I examined all the fittings from the compressor down to the airbag. I found that the nut holding the ride height sensor on was loose and allowing the arm to move with out moving the sensor. One wrench and I was back good to go again ;)
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    Good job, man!!
  • melq28melq28 Posts: 2
    I just bought a 2003 Navi from Carmax and it came with a DVD Entertainement system. It also came with the wireless headphones. I am having problems with trying to get the wireless headphones to work. When I connected a wired headphone everything works. The wireless headphones even worked in my brother's Lexus GX. So it's not the headphones. Does anyone know how to make the wireless headphones work or sync up with my DVD system in the Navigator?
  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    I am having the same problem, was wondering if I have to buy direct replacementsfor the head sets. I tried using the head sets out of an 06 chevy system, but they did not work either!
  • e_z_zekee_z_zeke Posts: 6
    It seems I am replying to my own postings now. Well I spoke to soon, the ride height sensor is going to have to be replaced because the nut just spins and will not tighten up to hold the sensor arm in place, oh well at least I know what part to purchase. Now I wonder just how much that part is going to cost!
  • Check your coolant level, some times when the coolant is low not enough hot coolant gets to the heater core. If this is the case and you are loosing coolant have the system presured check to fing the leak.
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    It'll probably be less than you think. But, hey, it's a Lincoln, not a Kia..... You pay for quality.
  • navinewbienavinewbie Posts: 3
    The more we use the air conditioning in the climate controlled the seats, the more our beige seats are turning black. Is this a common problem? Any solutions? I have a 2005 Navigator with 10k miles.
  • scootertrashscootertrash Posts: 698
    How does your seat filter look?
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    Black? Or dirty? Have never heard of such a thing. Mine never did that in 36,000 miles.....but they did get dirty...
  • shellbelzshellbelz Posts: 2
    we just got a used Navigator and for some odd reason when you are driving and go to reverse the engine stalls, can anyone tell me why it does this??
  • under neath of the fuel rail.
  • Its probaly the air compresor filling the air bags. that is if the noice stays on for a few seconds 5 to 10.
  • lbinhlbinh Posts: 190
    I think I may have a solution. Something the dealer could not or did not even attempt to solve. I knew it was the rubber weatherstripping that was the culprit of the tapping/squeaking noise. The door is apparently aligned too tightly on the upper half. Meaning it was pressing against the upper weather stripping with too much force. Thus, every undulation in the road that flexes the door creates the noise against the weatherstripping.

    I decreased the noise by 95% just by simply sticking a rubber bump stop I got from Walmart on the door frame where the door meets the body of the car. The kind that you use to put on the bottom of appliances, etc, to prevent scratches. I placed one round 1/4" thick X 1/2" diameter rubber stop on the upper B-Pillar where the door's upper cylindrical bump stop meets the B-Pillar. Noise alomost completely gone. Consequently, I hear just a very small bit more wind/road noise. Nothing out of the ordinary. Noise was driving crazy. Now the luxury quiet feeling and mental sanity is back.
  • crashdogycrashdogy Posts: 2
    (SEEM LIKE ONCS A WEEK NOT ALL THE TIME) IN THE MORNING WHEN I TRY TO START IT, ENGINE ROTATES BUT DOS NOT START. IF I TOUCH THE GAS PEDAL IT WILL REV UP AND THEN COME BACK TO AND IDLE BUT AT 400 RPM. IF YOU PUSH THE GAS PEDAL IT STALLS IF YOU TRY TO GO OR MOVE THE TRUCK IT STALLS. THEN YESTERDAY IT HAS WORK IN THE MORNING BUT WHEN I GOT TO WORK 9:00 AM AND TRY TO START IT AT 5:30.PM SAME PROBLEM AND I HAD NEW PLUGS PUT IN AND THE PROBLEM IS STILL THERE. HAVE NO CODS HAVE A THE $5000.00 SCAN TOOL THE DETERMINATOR. HELP HELP :cry: :mad:
  • tidestertidester Posts: 10,110
    While you're waiting for a reply here you may want to check out Idle or Stalling Problems - All Vehicles.

    Also, I recommend turning off your CAPS LOCK. People tend to ignore messages typed in ALL CAPS.

    tidester, host
  • crashdogycrashdogy Posts: 2
    My bad sorry!
  • did you ever get this fixed. this is happening to mine for the past day and i do not know what it is. please let me know what was done to your to fix this problem.
  • coolbrzecoolbrze Posts: 3
    Posted in another section but was referred here.

    I have a 1999 navigator w/ 80K miles on it. Just today, it's stalled out 3 times while at stop signs/stoplights. The service engine soon light came on and there's a whining coming from the engine, sounds kinda like a pushmower does when the air filter is filthy, but not nearly as noticeable. All fluids are fine. Any ideas? Would bad gas cause this, I just filled up last night, but drove 40 miles on the gas before this happened. I'm going to try dri gas, and if that doesn't work, take it to the stealership tomorrow. Thanks!
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    If your service engine light is on, one of 100 components may have failed. Go to the dealer, or to Auto Zone, and have the code read, then you'll know what's wrong. The engine diagnoses itself quite well if that light is on.
  • naviownernaviowner Posts: 3
    I went out of town for a week and my sister was driving it. When I returned my navi sits up high in the back. I don't know much about cars but I wanted to hear what the problem could be before I take it to the dealer and they tell me a million things are going on with my car. This is the first problem I have had after 167,000 miles (I travel alot). Maintenance is up to date so what could have gone wrong. Any help is appreciated.
  • mike2000mike2000 Posts: 7
    Hey this is your air ride suspension compressor motor . It is located in the very front under hood on passenger side . Lincoln mercury charged me $600 for part and labor for this just last year . ;)
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    But, your motor may be just fine. Do you have a Door Ajar light on? Because if you have like a back window not shut tight, or a faulty door sensor it would lower your truck when you shut it off like it's supposed to. I'd check these first. If your motor was bad, it would be riding low, not high.
  • naviownernaviowner Posts: 3
    Thanks nvbanker I am going to check that now. I do have the problem of my door ajar light staying on while I am driving and I saw here that someone said WD-40 so I am going to try that.
  • mike2000mike2000 Posts: 7
    You might be correct but as i stated mine was riding high in the back . Rode like a wagon bouncing around . It was compressor motor! ;)
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    I believe ya, Mike. Just wanted to check on the release valve issue for him. He said he has a Door Ajar light on, that will not let the release valve lower the truck when he gets out and shuts it off, so it'll stay high too in this case. And before I replaced the motor, I'd fix that door switch.
  • naviownernaviowner Posts: 3
    Well, thanks everyone for the help but the oil in the door didn't work so I assume it's the motor. Once again thanks again for the help.
  • nvbankernvbanker Posts: 7,285
    Not necessarily, if you have a Door Ajar light still. The oil in the hinge doesn't always get it, the dealer know just how to do that, OR, you may need a new door switch.

    Spend the money for the motor if you wish, but you may still have the problem.
  • jamatajamata Posts: 1
    The source of this problem (likely) is the plastic moulding all over the lower part of the door. This is NOT attached very well at all to the door itself and under certain driving conditions it rattles and bangs.

    My 2003 is in facf going into the shop today to fix a whole long punch list of items - this being one of them: it is driving me CRAZY on the freeway.

    Also as others have stated the door frame does not onto the car very well at all - but I really think your problem is what I described above.
  • richsomrichsom Posts: 1
    Recently while trying to start truck, it made a sound like a car makes when you turn the key forward while car is running.(mine was not running) I tried turning the key again & it started right up. It happened a few more times so I replaced starter. After 2 weeks with no problems it is happening again. Could it be missing/chipped tooth in flywheel? Any help/suggstions would be greatly appreciated.
    Thanks in advance,
    Rich
Sign In or Register to comment.