Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!





Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Did you get a great deal? Let us know in the Values & Prices Paid section!
Meet your fellow owners in our Owners Clubs

Chrysler 300M: Problems & Solutions

1568101121

Comments

  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    Congrats on your "new" M!! Sorry, but the cruise buttons don't light up. It's a bummer.
  • I have the same problem as msg 104 (see below).. my 300m is a 2000 with 54k miles... Has anyone a clue? I didn't see any post/reply for his post.

    BTW... glad I found this group.. looks like a bunch of good info n nice people... :}

    Randy

    #104 of 218 Growl by del12 United States of America Jan 30, 2004 (10:49 am)

    My 30M, 25,000 miles has a "Tony the Tiger" growl. This only happens when the engine is cold. When I put it in gear and give it gas I get this growl. Let off on the accelerator, growl stops, accelerate again-more growl. The local 5* dealer says the noise appears to be from the engine exhaust system and this is normal for all 2002's per the factory rep. Anyone else with this problem?
  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    That's just the 3.5L beast under the hood getting ready for action! ;p

    Just kidding. It could possibly be a loose heat shield around the exhaust manifold or the catalytic convertors. What RPM range does it occur? I have on '02 Special and have no "growl" to speak, of other than the exhaust note.
  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    UPDATE:

    Still no luck finding the problem with my Nav radio. It works sporadically. It'll go a few days and work just fine then, out of the blue, it'll start acting up again. I am so not wanting to have to buy another one. It would stink to buy a new one only to turn around and trade the car for the new M45. But that probably won't be happening for a while.

    Could it be a faulty circuit or fuse? Don't know if I told you guys this before or not, but when it "stops" working, the audio portion will still work. It's just stuck on the last radio station or disc it was on the last time I turned the car off. The display and all of the buttons won't work. The only thing that will work is the volume (steering wheel volume buttons and the radio knob). If I accidentally leave it on satellite radio when I turn it off, it will default to the CD changer when I start the car again. I'm still wondering if it's a problem with my Sirius receiver and not the actual radio itself. As has been happening, after a long period, it will finally "boot up." If I'm driving for a half hour or more, the "boot screen" will appear and all functions return as if nothing ever happened.

    Aren't there any electronics savvy (circuits and repair-wise) folks here?
  • my300mmy300m Posts: 6
    Thanks! After I sent the message out, I did a little more searching in the forum and found out that they don't illuminate! You are right, not only is that a bummer, but it's stupid. Anyway...you wouldn't happen to know how to change out the driver map light would you? I know, stupid question, but until I get the service/repair manuals, I'm on my own and it doesn't look obvious...
  • my300mmy300m Posts: 6
    Does anybody know where I can get my hands on repair/service manuals on CD that covers the 2000 M? So far, all I can find are the Haynes manuals which aren't bad, but I'd like to get CDs if I could...
  • I don't know if you can get CDs for the service manuals, but you can get the service manual in book form. Look in the back of your owner's manual, there is a form to order a Chrysler service manual. I ordered one for my '99 300M and it is very complete (1-1/2" thick, very thin paper!).
  • illini4illini4 Posts: 140
    This condition is caused by one of the drive belts (serpentine or v-belt). It can be eleminated or minimized by tightening them, but as soon as they stretch again, the growl will return. There's a TSB on this.
  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    Am I searching wrong or does no one on Ebay offer the update disc for the RB1 Navigation radio anymore?? I'm wondering if I might have a firmware problem that an update would fix.
  • my300mmy300m Posts: 6
    Thanks for the info.....
  • faulknerfaulkner Posts: 2
    I have a 2001 300M with 56,000 miles. Recently the engine light comes on for about 2 seconds and then goes off. There has been NO code history generated to read and determine what is causing the problem. Sometimes the oil lamp will light up just after the engine light comes on but not always. When the engine light comes on and I'm idling the engine will quit. If I am moving and the engine light comes on the car will 'miss' or 'lurch' as if the gas has been shut off for a second, the engine light goes off, then everything is OK. This happens once or twice a day up to 20 times a day or more sometimes. I have replaced the oil level sensor, map sensor, crank sensor and cam sensor - nothing has helped. I need help if anyone knows what is causing this problem or what to check to correct the problem! ANY suggestions will be greatly appreciated!!!
  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    Bad fuel injector(s)/filter? Low oil? Bad transmission sensor? A fuel line leak letting air in? You need to give us more details on what you've checked and what kind of driving/conditions are occuring when the lights come on, i.e. hard cornering, heavy braking, heavy acceleration, etc.
  • faulknerfaulkner Posts: 2
    I believe the injectors are OK. The oil level is fine. The light comes on at ANY time whether I am on the interstate doing 70MPH or doing 30MPH in a straight line. It seems to stall more when I am idling. It has stalled twice out of about 75 times when I was cornering.
  • Is this the "check engine" light? If so, this could be almost anything from a loose gas cap to a main computer malfunction.

    The main computer failed in my 2000 at around 35,500 miles (thankfully under warranty). I had little warning -- the light came on at the start of a 25 mile trip. When I got to my destination, it was lurching and stalling and I parked it. When I got back to the car an hour or so later, it would not start. The main computer was replaced under warranty, so I don't know how much it cost.

    The catalytic convertor can be a major source of these problems as well...
  • renard1renard1 Posts: 2
  • renard1renard1 Posts: 2
    I HAVE A 01 300M, THE ENGINE LIGHT COMES ON AND TURNS OFF, THE CAR LOOSES POWER AND JERKS, BUT NOT ALL THE TIME. SOMETIMES IT RUNS WELL THEN STARTS TO JERK, MECHANIC SAYS IT'S FROM 6TH FUEL INJ WIRES, IT DOESN'T HAPPEN ALL THE TIME.HOW CAN I FIND THE PROBLEM, I CAN BE DRIVING JUST FINE, GET SOMEWHERE,TURN VEH OFF. WHEN I GET BACK IN A LITTLE LATER, LIGHT LIGHTS UP AND VEH BEGINS TO SHAKE. ANYONE HAVE THAT PROBLEM, AND HOW DID THEY FIX IT?
  • illini4illini4 Posts: 140
    I don't remember where I saw it, but it had to be in this or some other forum. Regardless, it boiled down to tighten or replace the drive belts.
  • Hey, bro-
    thanks for the info. I bought a 99 300M on Easter Sunday for my wife. We love it! Ihave noticed that the same speaker is blown also. This info is great because now I know I could do it myself( the dealer wanted $300 to do it!)
    I also noticed that my headlights are faded and kinda weathered. Headlights are pretty expensive and I wondered if anyone out there knows how to get them clear and bright again... :D
  • tayl0rdtayl0rd Posts: 1,926
    Yes, there is a way to get them clear again. First, try some plastic polish. If that doesn't work, try some glass polish. Zaino makes a very mildly abrasive glass polish. www.zainostore.com.

    Worst case scenario, you can remove the cover and simply use some Windex or soap and water to clean the under side of the cover. Warning: It will NOT be easy to remove the cover; it's hard enough just to get the headlight itself out, let alone the cover. If you do remove the cover, make sure you have some silicone or other gasket type sealant to seal the cover back on.

    Anyway, do a search of this forum for cleaning the headlights. I believe it has been discussed several times here and on the other 300M board.
  • Congratulations on buying your '99. I had the same problem with the headlights on my '99 300M. Look in the Chrysler 300M forum, message page 1288, message #25750. I detailed what I did to clean my lights. It helps if you know how to remove the lights from the car but you can do it with them in place if you are careful (paint around lights scratches easier than lenses!) My lights still look good after four months. I now have 91,600 miles on my 300M and still enjoy driving it. Last month I bought the BF Goodrich Traction T/A tires and am very satisfied with them.
  • laurasdadalaurasdada Posts: 3,436
    DB3: What color is your '99 M? Are you in New England?
    I traded my Platinum '99 for an '05 Acura TL (great car, like the M) and am wondering where my M has gone...!

    '13 Jaguar XF, possibly my favorite of all the cars I've owned. But, my '09 Jag XK was a beauty, as was my '05 Acura TL, '88 Acura Integra, '84 Mitsubishi Mirage Turbo & '78 VW Scirocco (my first!). And, of course, the '92 Nissan Sentra SE-R and '95 Saab 900s I bought for the ex... Ok, I like a lot of the cars in my life.

  • My 300 is also platinum. It's an awesome color. My wife and I really like it :shades: . We're in Los Angeles, CA.
  • "I traded my Platinum '99 for an '05 Acura TL (great car, like the M) and am wondering where my M has gone...!"

    Buying an '05 Acura TL -- $35,000

    Trading in your '99 300M -- $5,000 back

    Being able to let go of your '99 300M...
    Being able to let go of your '99 300M...
    Being able to let go of your '99 300M...priceless!

    I feel for you! I solved my letting go problem by buying another 300M! :)
  • laurasdadalaurasdada Posts: 3,436
    I don't think I want to let go of my M, it was too good of an ownership/driving experience. But my lust for new pretty young things got the best of me!

    And:

    '05 TL (Non-Nav) <$31k

    Trade '99M -- $6k back. That hurt, I was really hoping for at least $8k. But, again, that lust thing just took over...

    Who knows, the next version of the 300 = Lust???

    '13 Jaguar XF, possibly my favorite of all the cars I've owned. But, my '09 Jag XK was a beauty, as was my '05 Acura TL, '88 Acura Integra, '84 Mitsubishi Mirage Turbo & '78 VW Scirocco (my first!). And, of course, the '92 Nissan Sentra SE-R and '95 Saab 900s I bought for the ex... Ok, I like a lot of the cars in my life.

  • laurasdadalaurasdada Posts: 3,436
    Ok, DB3: Black interior? Chrome wheels? How many miles when you bought it? Unlikely, but maybe it is my Platinum Bullet??? Was there a lot of spare change in/under the driver's seat?!

    '13 Jaguar XF, possibly my favorite of all the cars I've owned. But, my '09 Jag XK was a beauty, as was my '05 Acura TL, '88 Acura Integra, '84 Mitsubishi Mirage Turbo & '78 VW Scirocco (my first!). And, of course, the '92 Nissan Sentra SE-R and '95 Saab 900s I bought for the ex... Ok, I like a lot of the cars in my life.

  • merv1merv1 Posts: 3
    Had a recurring snapping noise on the front which only went away when I replaced the front wheel bearing - do not replace with the cheap "made in China" version - I have replaced three of these, some with only 5-10 miles - one set actually snapped coming off the hoist!! Spend the extra money and get the US version (SKF brand) and the problem goes away. I completely wore out a China bearing in 10,000 freeway miles. I tried replacing lower control arm ( for the ball joint) and the drive shaft for CV's,but neither fixed the problem.
  • merv1merv1 Posts: 3
    My blower motor won't work - fuse is OK. How do I get to the blower motor to check to see if the motor is open-circuit or not? Are there any other known problems with this component/system that have the same failure mode?
  • charlesf1charlesf1 Posts: 52
    I live in the Los Angeles, CA area. Where can I get a pair of clear headlight lens covers?
  • I have the same problem....always starts though....dealer can't find the problem.....have you been able to find out how to correct?
This discussion has been closed.